DAEŞ rejimin yardımıyla Halep'in kuzeyinde ilerledi

DAEŞ rejimin yardımıyla Halep'in kuzeyinde ilerledi

Terör örgütü DAEŞ, Halep'in kuzeyinde Türkiye'ye bağlanan koridorda muhaliflerin kontrolündeki bazı noktaları ele geçirdi.

Terör örgütü DAEŞ, Suriye'nin kuzeyindeki Halep vilayetinde muhaliflerin kontrolündeki Azaz-Mare hattını tehdit edecek şekilde bazı noktaları ele geçirdi.

DAEŞ, dün gece saatlerinde Halep'in kuzeyinde, Türkiye'ye bağlanan koridorda muhaliflerin kontrolündeki 7 noktayı ele geçirdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, DAEŞ Halep'in kuzeyindeki Tel Krah, Tel Suvsin, Kafr Karis köyleriyle Fafin beldesi, Piyade Okulu, sanayi tesislerinin bulunduğu Serbest Ticaret Bölgesi ve Secn el Ehdes çocuk hapishanesinin kontrolünü sağladı. 

DAEŞ, halihazırda Halep'in kuzeyinde Türkiye sınırına yakın bölgede yer alan Cerablus-Soran hattını ve Mare'nın doğusunu kontrol ediyor. 

Terör örgütünün, muhaliflerin Türkiye sınırındaki Azez'den Mare'ye ikmal yolundaki Tel Rıfat ilçesini almayı ve Mare'yi kuşatmayı hedeflediği öngörülüyor.

Bu amaçla DAEŞ militanları, temmuz ayından bu yana Mare ve çevresindeki köylere intihar eylemcileri ve bomba yüklü araçlarla saldırıyor. 

Bölgede, muhaliflerin çatı yapılanmasındaki en güçlü unsurlardan Şam Cephesi, aylardır Azez ile Cerablus arasında kalan Mare'nin güneydoğusu ve Halep'in kuzeyinde DAEŞ ile savaşıyor.

AA muhabirine bilgi veren yerel kaynaklar, DAEŞ güçleri harekete geçtiği sırada rejim güçlerinin havadan varil bombası atarak ve karadan topçu ile havan atışlarıyla muhalifleri hedef aldığını anlattı. 

Kaynaklar, DAEŞ'in ilerlemesinde rejimin bu desteğinin belirleyici olduğunu dile getirirken, çatışmaların günün aydınlamasıyla sona erdiğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.