Dadaslar Mısır icin kefen giydi

Dadaslar Mısır icin kefen giydi

Dadaşlar diyarı Erzurum Mısır’daki idamlara sessiz kalmadı

. Erzurum Rabia Platformu tarafından düzenlenen protesto yürüyüşüne yüzlerce insan kefenleriyle katıldı.
Erzurum’da kefen giyen yaklaşık bin kişi Mısır’daki 528 kişinin idam edilmesini protesto etmek amacıyla yürüdü. Erzurum Rabia Platformu tarafından organize edilen kefenli yürüyüşe İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanvekili Gülden Sönmez, Uluslararası Rabia Platformu Başkanı Cihangir İşbilir, İhvan-ı Müslüman Türkiye temsilcisi Ahmet Yusuf, üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sönmez, “Rabia Meydanı’nda, Mısır’ın sokaklarında katledilen gençlerin yerine kefenlerin giyen Erzurumlu gençler, uzun bir konvoy oluşturup yürüyüş gerçekleştirdiler. Pazartesi günü Minya Mahkemesinde idam kararı verilen 528 kişinin temyiz duruşması var. Hepimiz hep birlikte onların yanında olduğumuzu ve onların idam edilmesine müsaade etmeyeceğimize, Mısır’da darbe rejimine müsaade etmeyeceğimizi haykırıyoruz. Allah korusun belki de hepimiz böyle bir acıyı seyredeceğiz ama bize düşen bunun önüne geçmektir” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu kefenli yürüyüş protestosuna destek verdiklerini belirterek, “Mısır’da, Suriye’de ve dünyanın başka birçok yerinde inanan kardeşlerimize yapılan zulme karşı çıkın... Nerede o insan hakları dernekleri nerede o batıdaki sivil toplum örgütleri?” şeklinde konuştu.

İşbilir de, “Bugünkü asil duruşunuz, bugünkü bu kahramanca yürüyüşünüz buradan verdiğiniz görüntü tüm Mısır halkını güçlendirecektir. Bundan hiç endişeniz olmasın. Buradan biz de Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi ve arkadaşlarını hep birlikte selamlıyoruz” diye konuştu.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.