CyanogenMod’dan yeni nesil internet tarayıcısı

CyanogenMod’dan yeni nesil internet tarayıcısı

CyanogenMod’dan yeni nesil bir internet tarayıcısı daha geldi. Adroid’in en sevilen yanlarından olan açık kaynak kodlu oluşu olması, birbirinden farklı ve daha stabil ROM’ların yapılmasını mümkün kılıyor.

Geliştirdiği ROM’lar ile bildiğimiz CyanogenMod ise bu sefer Android için çok daha farklı ve yeni bir proje ile karşımızda. Hatırlanacağı üzere şirket Android alt yapısını kullanarak kendi işletim sistemini yapmıştı. 

CyanogenMod’dan yeni nesil bir internet tarayıcısı daha geldi.

Adroid’in en sevilen yanlarından olan açık kaynak kodlu oluşu olması, birbirinden farklı ve daha stabil ROM’ların yapılmasını mümkün kılıyor. Geliştirdiği ROM’lar ile bildiğimiz CyanogenMod ise bu sefer Android için çok daha farklı ve yeni bir proje ile karşımızda.

Hatırlanacağı üzere şirket Android alt yapısını kullanarak kendi işletim sistemini yapmak için kollarını sıvadı ve bu işletim sistemi Oneplus 2 de gelecek. Şirket bu defa kendine özgü yeni bir tarayıcı yapma peşinde.

habertadi' nın haberine göre Gello adını verdikleri yeni bir internet tarayıcısı geliştirmekte olan ekip, gizlilik ve kişiselleştirme konularında kullanıcılar için geniş çaplı seçenekler sunuyor. Tarayıcı sayesinde indirdiğimiz dosyaların isimlerini değiştirebilir aynı zamanda kaydedilecek olan yerde de değişiklik yapabileceğiz. Bunların dışında tarayıcıda metne odaklanan bir mod, gece modu ve güç tasarruf modu gibi kullanılabilecek faydalı özellikler de bulunuyor.

Biraz da projenin üzücü olan tarafından bahsedelim. Gelişmiş özellikler ile gelecek olan Gello, ne yazık ki düşük seviyeli özelliklere sahip telefonlarda çalışmayacak. Kullanıcıların yeni tarayıcıyı kullanmak için orta veya üst seviye akıllı telefona ihtiyacımız var.

Google Chromium altyapısı kullanılarak hazırlanan Gello, aynı zamanda açık kaynak kodlu olacak yani bir bakıma diğer geliştiriciler de sisteme katkı sağlayabilecekler.

Yeni tarayıcının şimdilik ne zaman yayınlanacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Diğer yandan Android işletim sistemine yüklenebilen CyanogenMod, 4.4.4 Kitkat ROM'unu daha önce yayınlamıştı. Samsung, Galaxy S3 için 4.3 sürümünü yükseltip yükseltmeyeceği konusunda kararsız bir şekilde yoluna devam ederken CyanogenMod, 4.4.4 Kitkat sürümünü kulanıcılar için yayınladı.  CyanogenMod 4.4.4 Kitkat'in telefonu baaşlangıçta hızlandırıp, sonrasında yavaşlattığı kullananlar tarafından söyleniyor. Kurulum yaparken kullanıcılar sim kartlarını çıkartarak yükleme yapmalılardır. Anında günceleme  vb. işlemlerden  dolayı internete girdiği için wi-fi üzerinden yaplılması önerilmekte. Bununla beraber CyanogenMod Kitkat'te terminal vb. özel uygulamalar da geliyor. Bu işlemleri yaparken Samsung garanti kapsamından çıktığını unutmamalısınız.

Not: araştımadan bu işletim sitemini kurmayınız  

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.