Cuntacı Mısır mahkemesi İdam cezası yağdırdı

Cuntacı Mısır mahkemesi İdam cezası yağdırdı

Mısır'da dosyaları görüş alınmak için müftülüğe gönderilen 8 Müslüman Kardeşler Üyesi hakkında idam kararı verildi

Darbeci, Mısır askeri mahkemesinin kamuoyunda "İleri Komite Faaliyetleri" olarak bilinen 28 sanıklı davada, müftülüğün de onayının ardından 8 Müslüman hakkında idam kararı verdiği bildirildi.

Cuntacı Savunma heyeti başkanı Abdulmunim Abdulmaksud, yaptığı açıklamada, "Askeri Ceza Mahkemesi 28 sanıklı davada müftünün onayının ardından, 8 kişinin idamına, 12'sinin müebbet (25 yıl), 6'sının 15 yıl hapsine ve 2 sanığın ise beraatine karar verdi." dedi. 

İdam cezasına çarptırılanlardan 2'sinin, müebbet hapis cezası verilenlerden ise 6'sının gıyaben yargılandığına işaret eden Abdulmaksud, savunma heyeti olarak karara itiraz edeceklerini ifade etti.

Askeri Mahkeme, 7 Şubat'ta, kamuoyunda "İleri Komite Faaliyetleri" olarak bilinen 28 sanıklı davada hakkında idam hükmü verdiği 8 sanığın dosyasını, görüşü alınmak üzere müftüye göndermişti.

Mısır İçişleri Bakanlığı 11 Temmuz 2015 tarihinde bir video yayınlayarak, "İleri Komite Faaliyetleri" adında bir çetenin ortaya çıkarıldığını duyurmuş ve bu çetenin, içlerinde yüksek rütbeli askerlerin de bulunduğu bazı yetkilileri hedef alacaklarının tespit edildiğini açıklamıştı.

Mısır yasaları gereği, idam kararları önce ülke müftülüğüne görüş alınması için gönderiliyor. Müftünün onayı ise bağlayıcı olmuyor. Müftünün kararı reddetmesi halinde bile hakim kararı infaz edebiliyor. Müftünün onayının ardından sanığın, karara itiraz etme hakkı bulunuyor. Savcılık, itirazı uygun görmesi durumunda, dava tarihini belirleyerek dosyayı Temyiz Mahkemesine gönderiyor. Temyiz Mahkemesinin kararı bozması durumunda ise sanık başka bir mahkemede ve hakim tarafından tekrar yargılanıyor.

Kaynak:dünyabülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.