Cumhuriyet yazarının Nurculuk bilgisi bu kadar!

Cumhuriyet yazarının Nurculuk bilgisi bu kadar!

Suç kimde? Engin Aydın'da mı yoksa Nur talebelerinde mi?

İbrahim Mert'in haberi:
 
RİSALEHABER-ÖZEL
 
Türkiye'de aydınların en büyük problemlerinden biri özellikle inanç gruplarına dair çok az şey bilmeleri. Eli kalem tutan aydınlar okuyup araştırmaktan ziyade duyduklarına göre fikir beyan ediyor. 
 
Yılların yazarı Aydın Engin'in de Nurcular hakkında pek bilgisinin olmadığı ortaya çıktı. Cumhuriyet yazarı, Nurculuk hakkında daha çok medyadan duyduğu cemaat isimlerini sıraladı.
 
Yazısında Türkiye’de siyasal İslam'ın her zaman tarikatları, tarikatlar çerçevesinde örgütlenmiş cemaatleri, vakıfları, dernekleri kolladığını, önemsediğini ve desteklerini aradığını ifade eden Engin, ardınan Nurculuğa dair görüşlerini yazdı. Engin'in neredeyse 100 yıllık geçmişi olan Risale-i Nur hareketi ve grupları hakkındaki bilgisinin medyada isimlerini okudukları ile sınırlı olduğu ortaya çıktı. 
 
Engin, "Said Nursi’yi doğal ve ideolojik lider kabul eden Nur hareketi tek parça değil. Benim bildiğim dört parça: Gülen cemaati, Yeni Asya Grubu, Aczimendiler ve son olarak tanıştığımız Tahşiyeciler... İçlerinde en güçlüsü kuşkusuz açık ara ile Gülen cemaati. Diğer Nurcu kanatlar Gülen cemaatiyle mutabık değiller. Örneğin Aczimendiler onları Said Nursi yolundan sapmış, servet sahibi olmayı öne çıkarmış “varsıl Nurcular” olarak niteliyorlar" dedi. 
 
SUÇ KİMDE?
 
Şimdi sorulması gereken soru şu: Sağlıklı bilginin olmamasında suç kimde? Risale-i Nur'un ne anlattığını geçtik Nur gruplarını bile tanımayan Engin Aydın'da mı yoksa Nur talebelerinde mi? 
 
 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum