Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ruhani favori

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ruhani favori

İran’da halk bugün ülkenin gelecekte ilerleyeceği yönü belirleyecek cumhurbaşkanını tayin etmek için için sandık başına gidiyor.

63 bin merkezde kurulacak 130 bin sandıkta oy kullanılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin, reformistlerin desteğini alan Hasan Ruhani ile muhafazakarların adayı İbrahim Reisi arasında geçmesi bekleniyor. Mustafa Mirselim ve Mustafa Haşimiteba da aday listesinde yerlerini aldığı seçimler öncesinde düzenlenen son kamuoyu yoklamasında mevcut Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yüzde 55 ile yarışı önde götürdüğü belirtiliyor. 
 
REİSİ İLE YARIŞACAK  
 
İran’daki müesses nizamın adayı olduğu bilinen Reisi’nin ise sadece yüzde 28 oy alması öngörülüyor. Devletin en üst kademesi için yapılan seçimler öncesinde aday olan 6 isimden 2’si favoriler lehine yarıştan çekilmişti. Reformist aday İshak Cihangiri, Cumhurbaşkanı Ruhani’ye desteğini ilan ederken, muhafazakar Tahran Belediye Başkanı Muhammed Galibaf ise Meşhed kentindeki İmam Rıza Türbesi ve Külliyesi Vakfı Başkanı Reisi lehine çekildiğini bildirmişti. 

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.