Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zalimler için yaşasın cehennem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zalimler için yaşasın cehennem

Erdoğan, Saraybosna Üniversitesi tarafından kendisine tevdi edilen fahri doktora töreninde konuştu

Risale Haber-Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna Üniversitesi tarafından kendisine tevdi edilen fahri doktora töreninde yaptığı konuşmada, Said Nursi ile özdeşleşen "zalimler için yaşasın cehennem" cümlesini kullandı.

Terör örgütlerinin, devlet terörü uygulayan zalimlerin vahşetlerine önce göz yumup sonra onlarla mücadele bahanesiyle ülkeleri ve toplumları nasıl mahvettiklerini gayet iyi bildiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün benzer tavırları Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de, Libya'da ve son olarak da Filistin'de yaşanan zulüm karşısında sergilediler. Aralarında sekiz aylık bebeklerin, tekerlekli sandalyedeki engellilerin bulunduğu 64 Filistinlinin vahşice öldürülmesine doğru dürüst tepki dahi göstermiyorlar. Yahu bunlar değil mi Cezayir'de 5 milyon insan öldürenler? Bunla değil mi yüzbinlerce Ruandalıyı Ruanda'da öldürenler? Bunlar değil mi yüzbinlerce Libyalıyı Libya'da öldürenler? Bunlar kime insanlık dersi veriyorlar? Bunlardan bizim alacağımız ders yok, ama bunların bizden alacağı çok ders var" ifadelerini kullandı.

Kimisi ağır, 2 bin 700 Filistinli sivilin yaralanmasını basit birkaç kınama cümlesiyle savuşturulmaya çalışıldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendilerine dedim ki 'Bunları bize verin, biz bunların tedavisini yaptıralım.' Vermediler. Veremeyiz dediler. Kim bunlar? Mısır. Kim bunlar? İsrail. Kim? Amerika. Hani bunların İnsan Hakları Beyannamesi'ne saygıları vardı. Hani İnsan Hakları Beyannamesi'ne her zaman harfi harfine uyma sözleri vardı. Yok, inanmayın bunlara. Asla bunların böyle bir derdi yok" diye konuştu.

Bu beş üyesine dünya teslim olacak olursa yandık

"Dünya beşten büyüktür" dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bu beş üyesine dünya teslim olacak olursa yandık. Beş değil bir ülke 'evet' derse tamam, 'hayır' derse yok. Böyle bir şey olur mu? Artık dünya İkinci Dünya Savaşı şartlarını yaşamıyor. Onlar artık geride kaldı. Şimdi yeni bir dünya var. Yeni bir dünya kuruluyor. Dolayısıyla bu yeni dünyayı 196 tane Birleşmiş Milletler Genel Kurulu üyesi yeniden inşa etmek durumundadır. Bunu da görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Onun için diyoruz ki, zalimler için yaşasın cehennem

"13 Aralık’ta Kudüs ile ilgili attığımız bir adım vardı. Ne yaptık? Birleşmiş Milletler’e getirdik ve Birleşmiş Milletler’de hemen süratle bir oylamaya gidildi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapılan oylama neticesinde 128 ülke, Amerika'nın da içinde olduğu dokuz ülkeye ne dedi? 'Hayır, reddediyoruz' dediler ve 129 ülke Amerika'yı ve yandaşlarını tanıyan ki, isimlerini ben hiç bunların bilmem, duymadığım, bilmediğim. Bunlara ülke demek mümkün değil, olsa olsa kasabadır. Bir Amerika'nın adını biliyoruz, bir İsrail'in adını biliyoruz. O da çok zulmettiği için. Başını kuma gömen deve kuşu misali İsrail'in şiddet politikalarına karşı gözlerini kapattıklarında sanki bunların hiç yaşanmadığını varsayıyorlar. Kendi konforlu dünyalarını güvende tutarak bu süreci idare edebileceklerine inanıyorlar. Oysa hakikati görmezden gelmek mümkün değildir. Bugün siz kabul etmeseniz de Filistinliler kurşunların hedefi olmaya, çocuklarını kaybetmiş annelerin, annelerini kaybetmiş çocukların feryatları yükselmeye devam ediyor. Siz sırtınızı dönseniz de bugün dünyada milyonlarca insan açlık ve kıtlığın pençesinde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Sürekli sırtı sıvazlanan zalimler, dünyayı hepimiz için yaşanılmaz hâle getiriyor. Onun için diyoruz ki, zalimler için yaşasın cehennem."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.