Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında Besmele diyalogu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında Besmele diyalogu

Siyasilerin bu tür hassasiyetler üzerinde konuşması sevindirici

Risale Haber-Haber Merkezi

Türkiye'nin Sırbistan'dan 5 bin ton et ithalatı anlaşması imzalaması CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında "besmele" diyaloguna yol açtı.

Kılıçdaroğlu: Bunlar Besmelesiz kesildi

Erdoğan’ın geçen haftaki Sırbistan gezisinde imzaladığı 5 bin tonluk et ithalatı anlaşmasını partisinin grup konuşmasında hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bizim aklımıza Sırbistan kasabı geliyor. Katleden bir Sırp. Miloseviç hapiste. Onunla tokalaşıyorsun. Bu etin saraya gitmesi lazım. Bunlar besmelesiz kesildi. Adam kul hakkı yemeye alışmış zaten. İşçi asgari ücrete mahkum edildi. Peki kazanan kim? Faiz lobisi alıyor” demişti.

Erdoğan: Kılıçdaroğlu besmele hassasiyeti göstermişse sevinç verici

Polonya dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan’a Kılıçdaroğlu’nun sözleri hatırlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Sayın Kılıçdaroğlu besmele konusunda öyle bir hassasiyet göstermişse, bu sevinç verici. Fakat şunu bilmesi lazım. AK Parti hükümeti bu tür alımlarda bunu en ince teferruatına kadar inceler, alımlarını da ona göre yapar. Bir kısmı canlı bir kısmı karkas bir kısmı da löp et. 5 bin ton üzerinden konuştuk, 1500 tonunun da Sırbistan’ın Sancak bölgesine verilmesini teklif ettik. Oradan da alalım ki ekonomik olarak Sancak’ta bir hareketlilik olsun diye düşündük. Kılıçdaroğlu, Sancak’ta kimlerin yaşadığından haberdardır inşallah.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.