Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam'ın birliğini yok etmek için kirli bir senaryo uygulanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam'ın birliğini yok etmek için kirli bir senaryo uygulanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, zenginliklerini, hepsinden önemlisi istikbalini yok etmeye yönelik kirli bir senaryo uygulanıyor." dedi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin 33. Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine, "Sizin gibi seçkin bir topluluğu kıtaların, medeniyetlerin, kültürlerin kavşak noktası, Hz. Peygamberin Aleyhissalatu Vesselam övgüsüne mazhar olmuş bu aziz şehirde, İstanbul'da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz." diyerek başladı. 

Gerek İSEDAK bünyesinde gerekse 1,5 yıldır yürüttükleri İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanlıklarında bu ilkeyi tatbik etmenin gayreti içerisinde olduklarına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hemen her fırsatta kardeşlerimizin görüşlerini, fikirlerini, daha da önemlisi eleştirilerini almaya gayret ediyoruz. İnşallah bugün de siz kıymetli kardeşlerimizin kanaatlerini birinci ağızdan dinleme fırsatı bulacağız. Burada gündemimizde yer alan ekonomik, sosyal ve ticari meseleler yanında şüphesiz bölgemizin ve İslam dünyasının içinde bulunduğu ahvali de mütalaa edeceğiz. İSEDAK olarak hem geride bıraktığımız bir senenin muhasebesini yapacak hem de geleceğe dair projelerimizi masaya yatıracağız. Ben şimdiden teklif, tespit, eleştiri ve yorumlarıyla toplantımızı zenginleştirecek tüm kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum. Fakat burada eksikliğini hissettiğimiz bir noktaya dikkatlerinizi özellikle çekmek istiyorum; istişarenin maksadına ulaşması için samimi olması yanında alınan kararların tatbik edilmesi, hayata geçirilmesi gerekir. Gerçeğe dönüşmeyen her fikir, ne kadar ufuk açıcı olursa olsun hoş bir söz olarak kalmaya mahkumdur. Bu tür toplantıların görüş alışverişinden öte bir anlamı, manası olmalıdır. Bu açıdan tartıştığımız ve karara bağladığımız hususları hep birlikte kuvveden fiile geçirmenin mücadelesini vermeliyiz. Ancak bu şekilde harcadığımız emekler hakiki anlamını bulacak, ümmetin dertlerine deva üretecek sonuçlar doğurabilecektir. İnşallah sizlerin de katkısı ve gayretiyle İSEDAK'ın önümüzdeki dönemde bu anlayışla yoluna devam edeceğine inanıyorum.

"İslam'ın birliğini yok etmeye yönelik kirli bir senaryo uygulanıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
"İslam dünyası olarak son yıllarda oldukça sancılı bir süreçten, kelimenin tam anlamıyla fitne döneminden geçtiğimiz aşikardır. Açıkçası Batı kendi tarihinde ne kadar hastalıklı unsur varsa hepsini de İslam dünyasına ihraç ederek, geleceğini garanti altına almaya çalışıyor. İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, zenginliklerini, hepsinden önemlisi istikbalini yok etmeye yönelik kirli bir senaryo uygulanıyor.

DEAŞ, El-Kaide, Boko Haram, YPG, FETÖ gibi katil sürülerinin, tüm bölgemizi büyük bir kan gölüne dönüştürdüğünü görüyoruz."

"Suriye ve Arakan'daki vahşete tepkisizlik Batı'nın gerçek yüzünü gösterdi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de, 7 yıldır yaşanan vahşete karşı sergilenen kayıtsızlık, sınır kapılarında mültecilere maruz görülen insanlık dışı muameleler, Arakan'daki soykırıma tepkisizlik, Batı'nın gerçek yüzünü gösterdi. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler gibi değerlerin yerini giderek daha fazla İslam karşıtlığı, Neo-Nazism ve ırkçılık almaya başladı." diye konuştu.

"Bu katil sürülerinin İslam düşmanlığını aracı yapmasına seyirci kalamayız"

Erdoğan, şunları kaydetti:
"İslam ülkelerinin Batı'ya verdikleri yüzlerce milyar dolarlık silah siparişlerinin gerçek kazananları kimlerdir? Buradan kim kazanıyor? Her gün beş kez aynı kıbleye yönelen kardeşlerin kimi zaman köken, kimi zaman mezhep, kimi zaman ideolojik farklılıklar üzerinden birbirlerine düşman edilmeleri kimlerin işine yarıyor? Ülkelerimizin yeniden yapay sınırlarla parçalanması aslında kimlerin işine geliyor? Bu sorulara verilecek hasbi cevapların bize yeni bir perspektif kazandıracağına, meselelere daha farklı yaklaşmamıza vesile olacağına inanıyorum. Bunu başardığımızda hem tuzakları bozacak hem de birilerinin bizim kaynaklarımız üzerinden palazlanmasının önüne geçeceğiz.

Kimler tarafından ortaya çıkartıldığı, beslendiği, büyütüldüğü artık tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmış, bu katil sürülerinin İslam düşmanlığını aracı yapmasına seyirci kalamayız. Terör örgütlerinin eylemleri üzerinden tüm Müslümanların töhmet altında bırakılması, bu bahaneyle en temel haklarının dahi gasbedilmesi gerçek niyeti ele veriyor." AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.