Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile Said Nursi'nin farkını anlatıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile Said Nursi'nin farkını anlatıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Said Nursi'nin talebeleriyle görüştüm dedi ve...

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT Haber'de katıldığı programda Bediüzzaman Said Nursi ile Pensilvanya'da yaşayan FETÖ'nün başı Fetullah Gülen'in farkını anlatmıştı.

Seçim döneminde TRT Haber'in canlı yayınına katılan Erdoğan, Said Nursi'nin çile çekmesine rağmen Türkiye'yi terk etmediğini, sürgünde olmasına rağmen geldiğini söyledi. Said Nursi'nin talebeleriyle görüştüğünü de hatırlatan Erdoğan'ın FETÖ'nün darbe girişimi ile tekrar gündeme gelen sözleri şöyle:

"Pensilvanya'daki zat yıllar yılı Said Nursi'yi istismar etti. Hayatında Said Nursi'yi görmüş değil. Sadece eserlerinde tanıyor veya tanımıyor. Dikkat edin Said Nursi mahkemeler karar verdiği zaman, Sibirya'ya sürgüne gönderildi ama o bir fırsatı bulunca kaçıp tekrar Türkiye'ye geldi. Burada ne çileler, ne ezalar, ne cefalar yapıldığı ona malum. Bütün bunlar ortaydayken, Said Nursi'ye her türlü eza ve cefayı yapanlarla bu adam beraber oluyor. Said Nursi'nin yakın halkasına olan insanlar, talebeleri hakikaten bir çok açıklamalarıyla (Gülen'le) ters düşmüş vaziyetteler. Bazılarıyla ikili görüşmelerim oldu."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum