Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomimiz OHAL’de çökmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomimiz OHAL’de çökmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Olağanüstü halde ekonomi çöker’ diyenlere FETÖ’nün teröristlerinin bombaladığı Meclis’ten cevap verdi:Devlet görevinin başında. Mali disiplinden asla taviz vermeyeceğiz. Türkiye finans sıkıntısı çekmez. Dev yatırımlarımızı yapmayı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün teröristleri tarafından bombalanan TBMM’de Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret etti. Meclis tören salonunda konuşma yapan Erdoğan, şu mesajları verdi:

VİDEOLAR GÖNDERECEĞİZ

Bu teşebbüste bulunanların bu milletin evladı olması mümkün değil. Parlamentomuzu gezerken gördüğüm hal, dünyaya örnektir. Tüm dünyaya videolar göndereceğiz.

ALÇAK, HAİN, NAMUSSUZ

Ülkemizde, bölücü terör örgütünü biliyorduk, DAEŞ’i, PYD’yi biliyorduk, bunları biliyorduk fakat tanımı farklıydı. Ne diyorlardı, işte bunlar dini grup, eğitimle uğraşırlar, silahla işi yok. Bunların silahla işi diğerlerinden çok daha farklı bir şekilde, bunlar bu milletin parasıyla elde ettikleri silahı, uçakları, tankları, ağır silahları millete karşı kullanacak kadar alçak, hain, namussuzdurlar. 

MİLLETİ VURMAYA KALKTINIZ

Kendilerine göre koordinatlar istediler tutmadı, geldiniz Meclis’i vurdunuz. Milleti vurmaya kalktınız, işte onun için bu kardeşiniz cep telefonlarıyla televizyonlara bağlandığı zaman milletim, meydanlara davet ettiğim andan itibaren meydanları doldurduysa işte bunların hesabının dışındaki adımdı ve buraya yapılan o saldırıydı.

MEYDANI BOŞ BIRAKMAYIN

Milletime şu çağrıda bulunuyorum: İkinci bir talimata kadar sakın bu meydanları boş bırakmayın. Nihai kararı milletimizle vereceğiz ama biraz sabır. Çünkü, bu öyle bir virüs ki metastaz yapmış, hiç ummadığınız bir yerden üreyebilir. Bunlar takiyyeyi çok başarılı yapıp, kendilerini çok iyi gizliyorlar.

TÜM ETAPLARINIZLA GELİN

Milletim tankların karşısında dimdik durmuş, çocuğuyla, kadınıyla, erkeğiyle şehadete yürümüştür. Esenler’deki hanımefendinin dün evladıyla görüştüm. Tek şey söylediler, yolunuz yolumuzdur. Birçok virüs dolaşıyor, bakıyorsunuz 2. etabı, 3. etabı gelecek. Ne kadar etabınız varsa hepsiyle gelin.

ÇOĞU GİTTİ, AZI KALDI

Bu vesileyle TSK’mızın bu adilere, alçaklara, yamyamlara aldanmayan personeline teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle, çoğu gitti azı kaldı. Yargının bu süreçte bu kadar yoğun çalışması ve demokratik hukuk devleti içerisinde anayasanın, yasaların kuralları neyse bunları süratli bir şekilde işleterek karara varması mutluluğumuzdur. 

Eskiden OHAL ilan edildiği zaman vatandaş marketleri boşaltıp stok yapardı. Şimdi tam tersi. Çünkü bu OHAL yasası alışılmışın dışında. Tam aksine demokratikleşme sürecimizin hızlandırılmasını teminat altına alma adımıdır.

MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ YOK

Tabii burada istismarı yapılan bir konu daha var; ekonomi çöker. Ekonomi çökmez. Şu anda idarede hükümetimiz var. Silahlı Kuvvetler falan, hepsi kendi görevinin başında. Polisimiz görevinin başında. Anormal olan ne? Hükümet aynı görevini yapacak. Bir defa asla mali disiplinden taviz diye bir şey söz konusu değil.

 YATIRIMLARA DEVAM

Türkiye bu süreç içerisinde Osman Gazi Köprüsü’nün açılışını yaşadı, verimliliği ortada. Finans sektörüne sesleniyorum; lütfen faizlerinizi düşürün. Bu millete, bu vatana eğer hizmet verecekseniz düşürün, biraz az kazanın ve yatırımcı sizin vereceğiniz bu cuz krediyle çok daha farklı adımları atabilsin. Ve bize farklı istihdamları getirsin. OHAL ilan edildi diye, bazı ürünlerin satılmasında yüksek fiyat uygulamasına girenlere sesleniyorum; böyle bir yanlış teşebbüsün içinde olanlar olursa, tepesine devletimiz biner.

SAYGISIZ SEViYESiZ UTANMAZ

Cuma namazını, darbecilerin bombaladığı Beştepe Millet Camisi’nde kılan Erdoğan, vatandaşlara seselendi:  “Hala utanmadan, sıkılmadan bu millete hakaret ediyor. Bu saygısız, utanmaz, seviyesiz tiplere benim milletim, bu dik duruşuyla cevabını verdi. Bu dayanışmamız devam edecek.”

SANAT VE SPOR DÜNYASI BEŞTEPE’DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, eski milli Futbolcu Rıdvan Dilmen, milli futbolcu Arda Turan, sanatçılar Hakan Ural, Murat Yıldırım, Fettah Can, Hadise ile televizyoncular Acun Ilıcalı ve Esat Yontunç’u kabul etti.

ONU ŞİMDİ KARIŞTIRMAYALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kabul etti. Erdoğan, görüşme sonrası Meclis ziyaretinde “MİT müsteşarıyla ilgili bir tasarrufunuz olacak mı?” sorusu üzerine “Onu şimdi karıştırmayalım” ifadesini kullandı.

 

STAR

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.