Cuma vaktinde yağmur duası yapıldı

Cuma vaktinde yağmur duası yapıldı

Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi Elbistan Ovası da yağışların az olmasından dolayı kurak geçen bölgelerden.

Bu nedenle Kahramanmaraş ve Elbistan’ın tüm camilerinde Cuma namazı sonrası yağmur ve kar yağışı için eller semaya açıldı.

Elbistan’ın merkezi camilerinden biri olan Çarşı Atik Camisi’nde Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve çok sayıda protokol üyesi de duaya amin demek için yerini aldı. Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevher ve Elbistan Müftüsü Abdussamet Pat tarafından yağmur ve kar yağması için yapılan duada ülkenin kuraklık tehlikesi yaşadığı kaydedildi ve rahmet dileğinde bulunuldu. Edilen duada ayrıca İslam dünyasının birlik ve bütünlüğüne duyulan ihtiyaca da vurgu yapıldı.

Cuma namazı sonrasında ise cami avlusunda Elbistan Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kurban kesildi. Burada konuşan Ziraat Odası Başkanı M.Ali Bulut, Elbistan Ovası’nın hububat ambarı olduğunu ve bahçe bitkilerinde de ülke genelinde söz sahibi olduğunu belirtti.

Başkan Bulut, “Yağışsız geçen günlerin ülkenin geleceği adına iyi olmadığını biliyoruz. Bunun anlamı kuraklıktır, yokluktur, pahalılıktır. Bölgemize yeterinde kar ve yağmur yağışı olmadı. Sıkıntılı bir süreç bizleri bekliyor. Bu nedenle dua ediyor ve kurbanlar kesiyoruz.” şeklinde konuştu. Kurban kesilmesi sırasında cami cemaati de dualara eşlik etti.

Aksaray'daki camilerde de cuma namazı vaktinde yağmur duası edildi

Aksaray'daki camilerde cuma namazı vaktinde yağmur duası yapıldı. Aksaray il merkezindeki Ulu Cami de yağmur duası yapılan camiler arasında yer aldı. Ulu Cami'ye gelen yüzlerce vatandaş, cuma namazı öncesi ellerini semaya açarak Allah'a yalvardı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum