Cuma Namazı sonrası Mescid-i Aksa'da gerginlik

Cuma Namazı sonrası Mescid-i Aksa'da gerginlik

Mescid-i Aksa'da Cuma namazı sonrası Filistinli bir grup çocuk ve çevredeki İsrail askerleri arasında gerginlik yaşandı.

Aksa'nın Megaribe kapısında bekleyen askerlere taş ve havai fişekle karşılık vermek isteyen Filistinli çocuklara çevredeki cemaat engel oldu.
 
Askerlere karşı koymakta ısrarcı olan çocuklar, Aksa'nın kapısında bekleyen İsrail askerlerine doğru iki havai fişek fırlattı.
 
Cemaatten ileri yaştaki Filistinliler, çocukları Mescid-i Aksa'nın içerisine davet ederek bir müddet konuştu. Bunun üzerine ikna olan çocuklar, olaysız bir şekilde Aksa'dan ayrıldı.
İsrail güvenlik güçleri Ramazan ayı boyunca 50 yaş altı Müslümanların Mescid-i Aksa'ya cuma namazlarında ve 
Kadir Gecesinde girişine izin vermemiş, buna tepki gösteren Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalar kısa sürede tüm şehre yayılmıştı. Son 6 haftadır ise Müslümanların Aksa'ya cuma namazlarında girişine bir sınırlama getirilmedi.
 
Öte yandan Kudüs'te Yahudi yerleşimciler, asker veya polis eşliğinde sık sık Mescid-i Aksa'ya gezi düzenliyor. Filistinlilerin tepkisini çeken bu ihlaller, taraflar arasında çoğu zaman gerginliğe dönüşüyor. İsrail, bu gerekçelerle de zaman zaman Filistinlilerin Aksa'ya girişini kısıtlıyor.
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Toplam 51 gün süren saldırılarda, 2 bin 156 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Gazze'de 26 Ağustos'ta ateşkes ilan edilmesini takip eden Cuma günü Mescid-i Aksa'da Hamas'a destek gösterisi düzenlenmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.