Cuma namazı saati için imza kampanyası

Cuma namazı saati için imza kampanyası

Eksen Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası Yozgat İl Temsilciliği, memurların Cuma namazına gidebilmesini sağlamak ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı.

Eksen Eğitimci Kamu Çalışanları İl Temsilcisi Selçuk Çınar, sendika üyeleri ile birlikte Yozgat Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaparak imza kampanyası başlattı. Yaklaşık 2.5 milyon memurun çalışma saatlerinde bir düzenleme yapılmasının özellikle Cuma namazı gibi farz bir ibadetin yerine getirilmesi açısından önem arz ettiğini belirten Çınar, Cuma günleri öğle tatili saatlerinin o ildeki Cuma namazı saatine göre uyarlanması gerektiğini söyledi. 

Çınar, “Ülkemizin doğusu ile batısı arasında ciddi yerel saat farkının bulunmasından dolayı, bu düzenlemenin valilikler tarafından yapılması doğabilecek sorunların önüne geçecektir. Din ve vicdan özgürlüğü kişilerin sahip olması gereken dini bir haktır. Bu hakkı karşılamak devletimizin başlıca görevidir. Dolayısıyla taleplerimizin yöneticiler tarafından lütuf olarak değil, anayasada belirtilen ‘din ve vicdan özgürlüğü’ kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Özellikle eğitim çalışanları, öğrenciler ile askeri kurumlarda çalışan sivil memurlar, Müslümanlar için en temel ibadetlerden biri olan Cuma namazını ders saatine denk geldiğinden dolayı kılamadıklarını söyleyen Çınar, “Bu soruna dikkat çekerek çözüme kavuşturulması için bugün Türkiye genelinde üyelerimizin katılımı ile basın açıklaması yaparak imza kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. İmza kampanyamız 20 Şubat 2015 Cuma gününe kadar sürecek. Toplanan imzalar muhatap kurum ve kuruluşlara tarafımızca iletilecektir.” diye konuştu.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.