Cuma hutbesinde işaret dili

Cuma hutbesinde işaret dili

Bartın'da bir camide Cuma namazı hutbesi bir görevli tarafından işitme engelli vatandaşlara işaret diliyle aktarıldı.

Bartın Şadırvan Camisi İmamı İbrahim Azaklı’nın okuduğu Cuma hutbesini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli İşaret Dili Tercümanı Ahmet Kavak tarafından işaret diline çevrilerek aktardı. Bartın'da İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında 2 hafta önce protokol yapılmıştı. Protokol gereği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen işaret dili tercümanı Şadırvan Camisi'nde cami imamı ile minbere çıkarak işitme engelli vatandaşlara hutbeyi aktardı.

İnsanların tamamına hizmet götürmek gibi bir sorumluluklarının bulunduğunu ifade eden İl Müftüsü Mahmut Gündüz, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yaptığımız protokolle ilde ilk defa uygulanan bir projeye başlattı. İşitme engelli vatandaşlarımıza hizmet verebilmek için Cuma günü Bartın Şadırvan Camiisinde hutbemiz işaret diliyle anlatıldı. Toplumumuzun bir parçası olan işitme engelli vatandaşlarımıza bu anlamda hayırlı bir hizmet yapmak istedik. Bu proje zaman içerisinde genişleyerek devam ettirilecektir" dedi.
Cuma namazına gelen vatandaşlar ise, engelli vatandaşlar adına uygulamanın çok anlamlı ve mutluluk verici olduğunu ifade etti.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.