Cuma Hutbesi, İşitme Engellilere İşaretle Aktarıldı

Cuma Hutbesi, İşitme Engellilere İşaretle Aktarıldı

Gaziantep'te Cuma namazı öncesinde okunan hutbe, camiye namaz kılmaya gelen işitme engellilere işaret yöntemiyle aktarıld

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli Daire Başkanlığı'nca işitme engelliler için uygulamaya konulan "camide hutbe dinleme" projesi başladı.
 
Ulu Cami'de Cuma namazı öncesinde okunan hutbe, tercüman vasıtasıyla namaz kılmaya gelen işitme engellilere aktarıldı. Hutbeyi, camideki 40'a yakın işitme engelli vatandaş izledi.
 
Tercüman, daha sonra imamla birlikte minbere çıkarak oradan işitme engellilere hutbeyi aktardı.
 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, yaptığı açıklamada, Türkiye'de herkes gibi engelli vatandaşların da ibadetlerini yapabilme imkanının olması gerektiğini söyledi.
 
Çelebi, bu amaçla "Camide hutbe dinleme" projesini başlattıklarını belirterek, artık her hafta Ulu Cami'de işitme engelliler için tercüman vasıtasıyla hutbe verileceğini aktardı.
 
Uygulamayı ilerleyen haftalarda perde üzerine yansıtarak herkese daha kolay izleme olanağı sağlayacaklarını bildiren Çelebi, projenin diğer kentlere de örnek olacağını kaydetti.
 
Gaziantep İşitme Engelliler Dernek Başkanı Mehmet Demirbilgili ise verilen hizmetten dolayı çok memnun olduklarını ve bunun tüm şehir geneline yayılması gerektiğini vurguladı.
 
Bundan sonra tüm işitme engellilerle bir araya geleceklerini ve her hafta Cuma namazı için Ulu Cami'yi tercih edeceklerini dile getiren Demirbilgili, projeyi hayata geçirenlere teşekkür etti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.