Cuma günü 8.30'dan itibaren #ÖzgürAyasofya konuşulacak

Cuma günü 8.30'dan itibaren #ÖzgürAyasofya konuşulacak

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması istekleri son zamanlarda daha da yoğunlaştı

Risale Haber-Haber Merkezi

Ayasofya, Fatih Sultan Mehmed’in 1453’te İstanbul’u fethetmesiyle camiye çevrildi. Aradan 500 yıla yakın bir zaman geçtikten sonra M. Kemal Atatürk’ün emri ve Bakanlar Kurulu kararı ile 1 Şubat 1935’de müzeye çevrildi. O günden beri Müslümanlar Ayasofya'nın tekrar camiye dönüşmesini bekliyor.

2 HAZİRAN 2017'DE AÇILACAK İDDİASI

Geçtiğimiz günlerde kulislere yansıyan bir haber büyük bir heyecan dalgasına yol açmıştı. İddiaya göre TBMM Başkanı İsmail Kahraman Ayasofya'nın 21 Nisan 2017 Cuma günü açmayı istedi ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görülmesinden sonra bir süre daha ertelenmiş ve şu ifadeler yer almıştı: "Önce AB ile yaşanan kriz ve arkasından referandum tartışmaları sebebiyle planını ertelemeye ikna olan Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Ayasofya’da kılmayı planladığı cuma namazı için şimdi 2 Haziran 2017’yi beklediği konuşuluyor. Bu tarihin önemine gelince… 29 Mayıs 1453’te İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya’da ilk cuma namazını kıldığı tarih 1 Haziran 1453’tü. İsmail Kahraman o tarihin yıldönümünde Ayasofya’da namaz kılmayı planlıyor. Meclis kulislerinde konuşulanlara göre 1 Haziran, perşembe gününe denk geldiği için plan 2 Haziran Cuma günü için yapılıyor."

CUMA GÜNÜ TWİTTER ÇALIŞMASI

Ayasofya'yı sürekli gündemde tutmak isteyen Ayasofya Gönüllüleri, yarın twitter'da bir kampanya başlatacak. Gönüllüler, "İstanbul'un fetih yıldönümünde, fethin sembolü olan Ayasofya'nın özgürlüğe kavuşması için Türkiye gündemine taşıyoruz. Cuma sabah 8.30'dan itibaren #ÖzgürAyasofya tagı ile desteklerinizi bekliyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum