Cücelerin sevinci 24 saat bile sürmedi

Cücelerin sevinci 24 saat bile sürmedi

Eskişehir’de bulunan 7 Cüceler Parkı'ndaki cüce heykellerinin 4’ü kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı.

Bir süre önce 3 cüce heykelinin çalınmasının ardından Odunpazarı Belediyesi tarafından yenilenen park, dün yeniden 7 cücesine kavuşmuştu. 7 Cüceler Tiyatro Grubu Başkanı Erdal Görgeç'in, parkın yenilenmesini büyük bir sevinçle karşılandığını açıklamasının ardından henüz bir gün bile geçmeden, parktaki 4 cüce heykeli dün gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yerlerinden sökülerek çalındı. Dünkü sevincinin üzerine bugün parka gelen Görgeç, çalınan büstleri görünce tepki gösterdi.

Büstlerin kimler tarafından çalındığının belirlenmesini isteyen Görgeç, “Dün güzel bir gündü, çocuklarımızla birlikte parkımızı yeniden açtık. Tam 7 cüce olan parkta eğlendik. Maalesef sabah bir haber duyduk, 7 cüceden 3 tane kalmış. Bizim isteğimiz bu alana güvenlik verilmesi. Böyle bir alana bunun yapılmasını kınıyoruz. Lütfen yetkililer ilgilensinler. Buraya zahmet edildi, yapıldı, masraf oldu. Bizlerden ne isteniyor? Bizler Eskişehir’in simgesiyiz. Çocuklar bizi seviyor, biz de çocukları seviyoruz. Bu duruma çok üzüldük. Yapanların bir an önce bulunmasını istiyoruz. Buraya bir bekçinin sağlanmasını istiyoruz” dedi.
 

BİZLER ESKİŞEHİR’İN ÇOCUKLARIYIZ”
Büstlerin hangi amaçla alındığını bilmediğini ifade eden Görgeç, “Dün çocuklarla birlikte açtık ama bugün görünen tabloya bakın. Niçin alındı, neden alındı hiç bilgimiz yok. Yetkililere sesleniyorum; lütfen bize sahip çıkın. Bizler Eskişehir’in çocuklarıyız” ifadelerini kullandı.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.