Cübbeli Ahmet: Ben de Said Nursi gibi 'zaman imanı kurtarmak zamanıdır' diyorum

Cübbeli Ahmet Hoca, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin "zaman tarikat zamanı değil, imanı kurtarmak zamanıdır" sözlerini ilk başta yanlış anladığını ancak Risale-i Nur'u okuyunca ve zaman geçince doğru anladığını söyledi. Cübbeli, "şu geldiğimiz ortamda

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazar Hikmet Hocaoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca'yı ziyaret etti. Ziyaret sonunda Bediüzzaman Hazretlerinin bir çok kez yanlış anlaşılan "zaman tarikat zamanı değil, imanı kurtarmak zamanıdır" sözü konuşuldu. 

O SÖZÜ RİSALE-İ NURLARI İNCELEYİNCE ANLADIM

Babasının Bediüzzaman Hazretlerini çok ziyaret ettiğini hatırlatan Cübbeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Babam da zaman zaman Üstadın "tarikat zamanı değil" sözünü naklederdi. Biz de bunu yanlış anlıyorduk. Sanki tarikatı kabul etmiyor manasından anlardık. Halbuki sonra Risale-i Nurlarda inceleyince İmam-ı Rabbani'den, Mevlada Halid'e çok bağlı olduğunu, Halidi kolu olduğu, Nakşiden, Kadiriden intisapları olduğu, Esat Erbil Hazretleriyle irtibatı olduğunu... Baktım ki tarikat muhalefeti değil. 

ARTIK BEN DE DİYORUM Kİ ZAMAN İMANI KURTARMA ZAMANIDIR

"Lafın manasını doğru anlamışsam da o hükme gelmemiştim. Fakat şu geldiğimiz ortamda artık ben de diyorum ki zaman imanı kurtarma zamanıdır. Çünkü amentü esaslarıyla oynanıp, kaderin inkar edildiği bir noktada... Üstadın bir çok risalesi kadere imanın ispatı hakkındadır. Bakın sorun yine kaderde çıktı. Kaderiye fırkası Mutezilden bu yana gelen bir kol ve bazı ilahiyatçılar bunu sürdürüyor. Onun için imanı kurtarma zamanıdır. 

GENÇLERE İTİKADI ANLATMAK LAZIM

"Yani şu anda gençlere ehl-i sünnet üzere bir itikadı anlatmak lazım. Çünkü tarikat mahfidir. Herkes kendi meşrebini bilir. Davet yasaktır. Bilet dağıtır gibi 'hadi benim şeyhime, tarikatime gel' gibi ucuzculuk İslam'ın ruhuna aykırıdır. Biz şimdi İslam'ı Kur'an'ı, sünneti, ehl-i sünneti, şeriatı muhafaza, hiç olmazsa inanmayı muhafaza, ameli de beceremezse hiç olmazsa helala-harama inansın. Bizim Efendi hazretlerimiz öyle derdi. İman risalesi yazmıştı bir kaç sayfa. 'Bunu herkese ulaştıralım da ne kadar günah yapsalar da bari amentünün esaslarına inansınlar, günahkar Müslüman olsunlar. Cehenneme gitse bile muvakkat gider müebbetten kurtulur. Ebedilikten kurtulsun bari' derdi. Şimdiki Efendi hazretleri de bu görüşe gelmişti zaten. Çünkü zaman onu gösteriyor.

İzlenme: 10072
VİDEOYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum
Benzer Videolar