Cözüm süreci Midyat’a yaradı

Cözüm süreci Midyat’a yaradı

Adeta açık hava müzesi konumundaki Mardin’in Midyat ilçesi, çözüm sürecinin meyvelerini topluyor.

Sürecin olumlu yansımasıyla bölgede yaşanan barış ve huzur ortamını fırsat bilen çok sayıda yerli ve yabancı turist, tarih kokan ilçeyi ziyaret ediyor

MARDİN’İN Midyat ilçesinde binlerce yıllık tarihi taş evleri, hanları, camileri gezenler, devam eden çözüm süreciyle hem bölgenin kültürünü, tarihini ve mimari dokusunu yakından tanıma imkânı buluyor, hem de bu mekânlarda hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Bugüne kadar yaşadıkları korkulardan dolayı bölgeye gelemeyenler, devam eden çözüm süreci nedeniyle endişelerinden sıyrılarak artık gönül rahatlığıyla ilçeyi geziyor.

Süreçten mutluluk duyan ve beklentileri olan yerli ve yabancı turistlerin Midyat’a gelmesi, ilçenin hem ekonomisine, hem de turizminin gelişmesine büyük katkı sunuyor.

Mardin Kültür ve Turizm Müdürü Alaattin Aydın, çözüm sürecinde herhangi bir aksama yaşanmaması halinde kentin, turizmin parlayan yıldızı olacağını ve diğer illerden daha fazla ön plana çıkacağını söyledi. Aydın, yılın ilk 4 ayında kente gelen yerli ve yabancı turist sayısında yüzde 20 artış yaşandığını ve bu nedenle ildeki otellerin tamamının yüzde 100 doluluk oranlarıyla çalıştığını ifade etti.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.