Çözüm süreci: Güzel günler göreceğiz

Çözüm süreci: Güzel günler göreceğiz

Çözüm sürecine destek her geçen gün artıyor

Hükümetin çözüm için attığı adımlardan büyük memnuniyet duyan Güneydoğu’nun önde gelen isimleri, “Muhalefet, süreci her ne kadar sekteye uğratmaya çalışsa da, bölge halkımız kandan bıktı. O yüzden güzel günler görmek istiyoruz” dediler.

GÜZELSOY: GÜZEL GÜNLER GÖRMEK İSTİYORUZ

Diyarbakırlı molla Feyzi Güzelsoy, “Süreç bazen sekteye uğruyor. Hükümet bir taraftan ileri giderken, bazen birtakım sebeplerden dolayı geri adım atıyor. Çözüm süreci ne kadar geç kalırsa, hükümetin yükü de o kadar ağırlaşır. Bir de bakmışsınız ki çözüm süreci, çözümsüzlük haline gelir. Onun için bir an evvel güzel günler görmek istiyoruz. Bizler hükümeti bu çabasından, yaptığı fedakârlıklarından, uzun zamandır yaptığı çalışmalarından diğer siyasi partilere nispeten tebrik ediyoruz” dedi.

Cizre’de çıkan olayların çözüm sürecini engellemediğini tam aksine fayda sağladığını belirten Güzelsoy, “Cizre’de meydana gelen olaylarla birlikte,  alınmayan kararlar alınmış oldu. Bazen felaketten dahi saadet çıkar. İnşallah bunun gibi birtakım olaylar çözüm sürecini daha sağlam bir zemine oturtmak için vesile olmuştur” ifadelerini kullandı. 

GÖKÇE: ÇÖZÜME YÖNELİK ADIMLAR BOŞA GİTMEZ

Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Cüneyt Gökçe ise, 30 yılı aşkındır devam eden PKK sorununun artık bitme noktasına geldiğini söyledi. Gökçe, “Çözüme toplumun her kesimi destek vermeli. Bu süreç adına yapılan tüm toplantılar, her zaman fayda sağlayacaktır. Yıllarca akan kandan artık taraflar da gerçekten çok üzgün. O yüzden çabalarımızın her zaman üst seviyede olması gerekir. Tarafların da çabalarımıza destek çıkmasıyla güzel günler göreceğiz. Ne olursa olsun atılan adımların boşa gitmeyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.