Çözüm göçerlerin umudunu arttırdı

Çözüm göçerlerin umudunu arttırdı

Hayvanları için uygun olan bölgelere gitmek zorunda olan ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu arasında sürekli mekik dokuyan göçerler, çözüm süreciyle rahat bir nefes aldı.

Yılın her mevsimini farklı bölgelerde geçim kaynakları olan hayvanlarıyla zorluklar içinde geçiren göçerler, çözüm süreciyle göç ettikleri yörelere daha rahat gidip gelmeye başladı. Önceki yıllarda geçiş yollarında çeşitli sıkıntılar yaşayan göçer aileler, bu yıl çözüm sürecin kendilerine kolaylık sağladığını belirterek, bunun devam ettirilmesi için herkesin üzerine düşeni yapmasını bekliyor. Sürecin başarıyla tamamlanması halinde yerleşik hayata geçeceklerine inanan göçerler, çadır yerine modern ortamlarda yaşamı umut ediyor.

EKONOMİK HUZUR SAĞLANACAK

Karacadağ Göçerler Derneği Başkanı Hamza Ağan, Şanlıurfa'da yaklaşık bine yakın ailenin göçebe hayatı yaşadığını söyledi. Göçerlerin yıllardır yaylalara gidiş dönüşlerde huzursuzluklarla karşı karşıya kaldığını anımsatan Ağan, hükumetin başlattığı çözüm sürecinin kendileri için önem taşıdığını belirtti. Ülkedeki barış ve huzur ortamıyla yaylalara gidiş ve dönüşlerde rahatlama yaşandığını ifade eden Ağan, sürecin devam etmesi halinde ülkede ekonomik anlamda huzurun oluşacağını, bu durumun da göçerlerin yerleşik hayata geçmelerine olanak sağlayacağına inandığını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.