Çorum'dan Suriye'ye yardım eli

Çorum'dan Suriye'ye yardım eli

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde yürütülen, "Sana İhtiyacım Var" adlı yardım kampanyası kapsamında 36 ton un, 30 ton makarna, 6 ton süt, bin 750 koli yumurta ile çok sayıda battaniye, halı, elbise ve çeşitli yardım malzemesinin yüklendiği a

TSO Fuar Kompleksinde düzenlenen törende konuşan Vali Sabri Başköy, Suriye'de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için başlatılan "Sana İhtiyacım Var" kampanyasına Çorum'dan da destek olunması amacıyla TSO öncülüğündeki çalışmaların tamamlandığını belirtti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Kızılay Çorum Şubesi'nin destekleriyle yürütülen kampanya kapsamında 36 ton un, 30 ton makarna, 6 ton süt, bin 750 koli yumurta ile çok sayıda battaniye, halı, elbise ve çeşitli yardım malzemesi toplandığını ifade eden Başköy, şunları kaydetti:

"Yardım malzemelerimiz arasında halı, bebek ve yaşlı bezi, bisküvi, bebek maması, hijyen malzemeleri, terlik, ayakkabı ve elbiseden oluşan 70 koli, zeytin, yağ, hazır çorba, pirinç, bulgur gibi muhtelif gıdalar da yer alıyor. Toplanan yardımlar AFAD ekiplerimizin eşliğinde Kilis'e, oradan da Suriye tarafına ulaştırılacak. Kampanyaya katkı yapan tüm hayırsever insanlarımıza, iş dünyasının temsilcilerine teşekkür ediyorum. Çorum halkı bir kez daha mazlumların yanında yer almış, bu anlamla yardıma duyarsız kalmamıştır."

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da Çorum halkının yardımseverliğini bu kampanya ile bir kez daha gösterdiğini belirterek, tespit edilen ihtiyaçlara göre yardım toplandığını söyledi.

Sanayici ve iş adamlarının yanı sıra Çorum halkının da kampanyaya ciddi destek sağladığını dile getiren Başaranhıncal, "Bu yardım, Suriye'de yaşanan acıları sonlandırmayacak ancak kanayan yaraya az da olsa merhem olacak. Çorum iş dünyasının bu naçizane yardımı, bölgede yaşam mücadelesi veren insanların mücadelelerine küçük de olsa bir katkı sağlayacaktır. Bölgede yaşanan insanlık dramının en kısa sürede sona ermesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 7 kamyon ve bir tırdan oluşan yardım konvoyu, Suriye'ye uğurlandı. Törene İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, AFAD Müdürü Elvan Kaya, TSO yönetim kurulu üyeleri ile Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat da katıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.