Çorum'da Su Faturalarında Online Tahsilat Dönemi

Çorum'da Su Faturalarında Online Tahsilat Dönemi

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, 2015 yılından itibaren su faturaları için "online tahsilat" döneminin başlatılacağını bildirdi.

Yabacıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, su faturalarının "online" olarak tahsil edilebilmesi için tüm bankalarla anlaşma yapmak istediklerini ve yeni sistemi hayata geçirmek için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Yeni uygulama ile su faturalarının anlaşmalı bankaların veznelerinden internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirileceğini ve PTT şubelerinden de "online" ödeme yapılacağını ifade eden Yabacıoğlu, şunları kaydetti:

"Online tahsilat demek, yapılan ödemelerin anında belediyemiz hesaplarından da silinmesi ve oluşacak mükerrer ödemelerin önüne geçilmesi demektir. Ayrıca anlaşmalı bankaların tüm şubelerinden de ödeme yapılabilecek olması, yine bankalara otomatik ödeme talimatı vermek suretiyle fatura ödemeyi unutmaya son verecek, gecikme faizi ödemenin de önüne geçilecektir."

Yeni uygulama ile vatandaşların veznelerde uzun süre ödeme yapmak için beklemelerinin de önüne geçileceğini belirten Yabacıoğlu, anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla da belirlenen miktarın üzerindeki borçlara da taksit imkanı getirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.