Çorum'da şifalı bitki üretimi için rekor başvuru

Çorum'da şifalı bitki üretimi için rekor başvuru

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğü'ne 212 proje başvurusu yapıldı.

Projelerden 195'inin tıbbi ve aromatik bitki üretimiyle ilgili olması dikkat çekti.

TKDK Çorum İl Koordinatörü Hakan Körpınar, 13. çağrı döneminde teslim alınan projelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İl Koordinatörlüğü'ne 212 proje başvurusu yapıldığını ifade eden Körpınar, projelerin toplam yatırım tutarının 35 milyon TL, hibe desteğine esas uygun harcama tutarının da yaklaşık 25 milyon TL olduğunu söyledi.

Projeler için kurumlarının vereceği hibe desteği miktarının ise yaklaşık 12,5 milyon TL olduğunu kaydetti. Körpınar ''Kurumumuz 2015 yılının ikinci yarısı itibarıyla IPARD 2 programının uygulamasına geçecek. Söz konusu programda hibe verilen sektörlere yenileri eklenecek ve yardım oranlarında da artışlar olacak. Programın uygulanmasına ilişkin bilgilendirmeler önümüzdeki süreçte kurumumuz tarafından yapılacak'' 

Destek kapsamına alınan proje konuları Meyve-sebze işleme (3), mezbaha – et işleme (2), otel (1), lokanta (1), leblebi üretim tesisi (1), taş işleme tesisi (1), Osmancık 97 pirinci üretim tesisi (1), arıcılık (1), tıbbi ve aromatik bitki üretimi (195) olarak açıklandı.

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.