Çorumda pide ve ekmek fırınlarına ramazan denetimi

Çorumda pide ve ekmek fırınlarına ramazan denetimi

Osmancık Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri kentte faaliyet gösteren pide ve ekmek fırınlarında denetim yaptı.

Denetimlerde Ramazan pidesi normal gramajın üstünde çıktı.
Ramazan Pidesi yapan 10 ekmek fırını ile 14 pide salonunda denetim yapan Zabıta ekipleri, ekmek ve pidelerin gramajı ve hijyen şartları başta olmak üzere bir çok alanda kontroller gerçekleştirdi.
Belediye Zabıta Müdürü Burhanettin Arslan, denetimlerin halkın sağlığını korumak amacı ile yapıldığını belirterek işyerlerinin sağlıklı üretim konusunda bir kez daha uyarıldığını ifade etti.
Genel olarak pidelerin gramajının belirlenen tarifenin üstünde olduğunun görüldüğünü kaydeden Arslan; “Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pide, hem ekmek fırınlarında hem de özel pide salonlarında Ramazana özel üretiliyor. Belirlenen tarifeye göre Ramazan pidesinin en az 400 gram ağırlığında olması gerekiyor. Bu konuda yaptığımız denetimlerde genel olarak gramajın tarifenin üstünde olduğunu gördük. Ayrıca hijyen kuralları açısından da kontrollerimizi gerçekleştirdik. Halkın sağlıklı hizmet alabilmesi için denetimlerimizi belirli aralıklarda sürdüreceğiz” dedi.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.