Corona Virusünden ölenlerin sayısı 329

Corona Virusünden ölenlerin sayısı 329

Eylül 2012'den bu yana ülkede Corona virüsünden ölenlerin sayısı 329'a ulaştı.

Suudi Arabistan'da ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olan Corona virüsüne yakalanan 1 kişinin öldüğü bildirildi.
 
Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Taif'te Corona virüsü nedeniyle 1 kişinin daha öldüğü, ülkede bu virüsten yaşamını yitirenlerin sayısının 329'a ulaştığı belirtildi. Hastalığın ilk ortaya çıktığı Eylül 2012'den bu yana Corona virüsüne yakalananların sayısının 772'ye, ölenlerin sayısının 329'a yükseldiği aktarılan açıklamada, 431 kişinin iyileştiği, 12 kişinin ise tedavisinin devam ettiği kaydedildi.
 
KATAR'DA CORONA VİRÜSÜ VAKASI
 
Katar Yüksek Sağlık Konseyi, 34 yaşındaki kişide Corona virüsü tespit edildiğini duyurdu.
 
Konseyden yapılan açıklamada, bunun son bir yıl içinde teşhis edilen ikinci vaka olduğu, söz konusu kişinin hastanede tedavi altına alındığı aktarıldı. Katar'da, önceki yıllarda hastalığa yakalanan 9 kişiden, 5'i hayatını kaybetmişti.
 
SARS'ın değişik türü olan Corona virüsü, ilk olarak Eylül 2012'de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen virüs, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün, uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya ilaç tedavisi bulunmuyor.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.