Çorak topraklar hava parkıyla değerlendi

Çorak topraklar hava parkıyla değerlendi

Sportif Havacılık Kulübü tarafından Sivrihisar'ın Yeşilköy mevkisindeki 280 dönümlük çorak alana, hava parkı olarak hizmet verecek Uluslarararası Sportif Havacılık Merkezi kuruluyor.

Bölgedeki çocuk ve gençlerle gökyüzünü merak edenleri uçakla buluşturmaya başlayan merkez, 4-5 yıl sonra tamamlandığında dünyanın dört bir yanından sportif havacıları ağırlayacak.
 
Sivrihisar ilçesinde, Sportif Havacılık Kulübü tarafından çorak alana kurulma çalışmaları süren ve hava parkı olarak hizmet verecek Sivrihisar Uluslarararası Sportif Havacılık Merkezi, 800 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğindeki pisti, taksi yolları, apron, hangar, bazı tesisleri ile gençler ve çocukları uçaklarla buluşturmaya başladı. Kulübün kurucu üyelerinden akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, Türkiye'de sivil havacılığa hizmet verecek, tamamen özel girişimciler tarafından hayata geçirilmiş bir tesis bulunmadığını söyledi. Bu çerçevede kulüp üyeleri olarak Sivrihisar'ın Yeşilköy mevkisine imece usulüyle bir merkez yapmaya karar verdiklerini dile getiren Öztürk, bütün üyelerin imkanları doğrultusunda destek verdiği merkezi, ilçenin tarım özelliğini yitirmiş tamamen çorak bir alana kurmaya başladıklarını anlattı. Etapların tamamlanmasının 4-5 yılı bulacağına dikkati çeken Öztürk, "Şu anda 32 metre genişlikte ve 800 metre uzunlukta bir pist yaptık. Pistimiz B etabı hayata geçirilmeye başlandığında bin 200 metreye uzayacak. Bu durumda bütün uçakların iniş ve kalkışına imkan verecek bir pist haline gelecek" dedi.
 
'HAVAALANI DEĞİL, HAVA PARKI'
 
Gönüllülük esasına dayandığı için merkezle ilgili bir maliyet ortaya koymadıklarını vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti: "Sivrihisar Uluslarararası Sportif Havacılık Merkezi'ni geçen yıl yapmaya başladık. Sivil havacılığa hizmet edecek bu merkez, bir havaalanı değil bir hava parkı olacak. Bu anlamda Türkiye'nin ilk hava parkını hayata geçirmiş oluyoruz. Bölgede köylülerden yaklaşık 280 dönümlük bir çorak alanı satın alıp üzerine pistler, hangarlar, apronlar ve diğer tesisleri yapıyoruz. Gençlerimizin uçaklarla ilgili meraklarını giderebilecekleri gökyüzüyle buluşabilecekleri bir tesis kurduk."
 
'SİVRİHİSAR, BİR MERKEZ OLACAK'
 
Hava parkının kullanılmaya başlandığını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:
"Devletten maddi bir destek almadan böyle bir çalışma içine girdik. Ülkenin tam ortasındayız. Adana'dan Balıkesir'e giden bir ilaçlama uçağı burada mola verip yakıt ikmali yapabilecek. Bölgedeki kırsal mahallelerin çocukları ve gençleri ile gökyüzünü merak edenleri, uçakla buluşturmaya başladık. Yıllar önce tarımın yapıldığı toprakları yukarıdan görüyorlar, gökyüzüyle buluşuyorlar. Benzer çalışmaları daha sık yapacağız. Merkezimiz 4-5 yıl sonra tamamlandığında, 80 yataklı konaklama tesisi, sosyal donatıları, kafeleri, lokantalarıyla dünyanın dört bir yanından sportif havacıları ve meraklılarını ağırlayacak. Sivrihisar, sportif havacılıkta bir merkez olacak." 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.