Çöpteki kitaplar kütüphanelere

Çöpteki kitaplar kütüphanelere

Beykoz Belediyesince çevreye katkı sunmak amacıyla 2 ay önce 7 farklı noktada kurulan 'atık getirme merkezleri' önemli bir sosyal projeye dönüştü. Belediye, bu merkezlerde toplanan 2 bin 52 kitabı Anadolu'da

İstanbul Beykoz'da sürdürülebilir çevreye katkı sunmak amacıyla 7 farklı noktada kurulan 'atık getirme merkezleri'nden toplanan 2 bin kitap, Anadolu'da ihtiyacı olan okulların kütüphanelerine ulaştırılacak. Beykoz Belediyesince 27 Haziran 2014 itibariyle aktif çalışmaya başlayan 'atık getirme merkezleri' ile kaynağında ayrı toplanan atıkların geri kazanımı sağlanıyor. Belediye yetkililerden alınan bilgiye göre, merkezler aracılığıyla bugüne kadar roman, kaynak ve ansiklopedilerin de aralarında bulunduğu 2 bin 52 kitap toplandı. Bu kitaplarla Anadolu'da okul kütüphanelerinden gelen kitap yardımı talepleri karşılanacak.
 
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GİDİYOR
 
Vatandaşlar mahallelere kurulan atık getirme merkezlerine ambalaj atığı, kitap, oyuncak, kıyafet, atık yağ, bayat ekmek, ilaç ve pil olmak üzere 8 farklı atık bırakabiliyor. Bayat ekmekler hayvan barınağına gönderiliyor. Giysilerden iyi durumda olanlar Beykoz Belediyesi Toplumsal Destek Merkezi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine gönderilecek. Atık yağlar biyodizel tesislerine, kağıt atıklar geri dönüşüme gönderiliyor. Atık pil ve ilaçlar ise bertaraf tesislerine ulaştırılıyor.
 
'SIFIR ATIK' HEDEFİYLE KURDUK
 
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 'sıfır atık' hedefiyle kurdukları merkezle sürdürülebilir çevreye ve çevre bilincinin yerleşmesine katkı sağlayacağını belirtti. Çelikbilek iyi durumdaki kitapları Belediyenin Kültür Müdürlüğü aracılığıyla Anadolu'nun çeşitli illerindeki okul kütüphanelerine göndereceklerini, toplanan kitaplarla bir kütüphane kurulabileceğini söyledi.
 
Kampa coşkulu veda
 
Doğayla uyum içinde yaşayan ve sorumluluk bilinçleri güçlenmiş nesillerin yetişmesine katkı sağlamak için Başakşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen 'İzcilik Kampı' renkli görüntülerle son buldu. Bakşehir Belediyesi İzcilik Kampı 2014 yılı kapanış programı Şamlar Tabiat Parkı'nda yer alan kamp alanında gerçekleşti. İzcilerin ailelerinin de katıldığı programda kamp alanını gezen veliler kamp ateşinin etrafında oturarak, çocuklarının kapanış için hazırladığı faaliyetleri izledi. Kapanış programına katılan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, kamp ateşini yakarak kapanış etkinliklerinin startını verdi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, verimli geçen kampta Suriyeli çocuklar olmak üzere birçok öğrencinin misafir edildiğini söyledi. Kamp öğrencilerinden Şeyma Nur Aybek, 4 yıl boyunca aralıksız katıldığı izcilik kampında düzenli bir hayat yaşamayı öğrendiğini, öğrendiklerinin arasında en önemli olanının disiplin olduğunu dile getirerek, izciliğin yaşanılarak öğrenilebileceğini ve gelecek yılda da kampa katılacağını söyledi.
 
Çevreyi kirleten firmaya kilit
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Kağıthane'de atıkları çevreyi kirlettiği tespit edilen kimya tesisinin faaliyetini durdurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kağıthane'de faaliyet gösteren kimya tesisi hakkında gelen şikayetler üzerine denetim gerçekleştirildi. Denetimde, faaliyet sahasında atık yağ ve kimyasalların gerekli önlemler alınmadan çevreye döküldüğü tespit edildi. Bakanlık, yerleşim yeri içerisinde yer alan tesisin insan sağlığı ve çevreye zarar verdiği gerekçesiyle işletmenin faaliyetini durdurdu. Ayrıca, tesise 42 bin 232 lira idari para cezası uygulandı.Firmaya, faaliyet sahasının temizlenmesiyle ilgili talimat da verildi.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.