Çöp Taksi Vatandaşı Sevindirdi

Çöp Taksi Vatandaşı Sevindirdi

Çanakkale’nin Biga Belediyesi tarafından alının taksi şeklide giydirilen 1,5 tonluk ‘çöp taksi’ vatandaşı memnun etti.

Konteynıra taşıyamayacak kadar çok çöpü olan vatandaşlar, belediyeyi arayarak atıklarını aldırabiliyor. Bu durum, büyük çöp kamyonlarının ara sokaklara girmesini de engelleyerek trafiği rahatlatıyor.

Dar sokaklara da daha iyi hizmet etmeyi hedefleyen Biga Belediyesi, çöp taksiyi devreye soktu. Konteynıra taşıyamayacak kadar çok çöpü olan vatandaşlar, Biga Belediyesi'nin ‘153’ numaralı telefonunu arayarak çöp taksiyi çağırıyor. Vatandaşın verdiği adrese giden araç, buradaki çöpleri topluyor. Küçük aracın il merkezinde dolaşması daha rahat olduğundan çöp araçlarının trafiğe etkisi asgariye indiriliyor. Bu hizmet vatandaşları memnun etti.

Bir telefonla çöplerin evlerinden alındığını söyleyen vatandaşlar, “Gayet güzel bir uygulama. Bu sayede çöp meselesi ortadan kalktı. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, “Çöp taksi hizmetini birkaç gün önce uygulamaya koyduk. Çöp taksi 24 saat görev yapıyor. Evinde özel çöpü olan insanlar, çöp konteynırına atamadıkları atıkları bize bildiriyor. Arkadaşlarımız adrese gidip çöpü alarak bertaraf ediyor. Maksadımız temiz bir Biga. Vatandaşlarımızdan takdir alıyoruz. Özellikle trafiğin yoğun olduğu, yapılaşmanın çok olduğu, normal kamyonların giremediği bölgelerde kullanıyoruz. Çarşı merkezinde çöp konteynırımız yok. Orada ring halinde dolaşarak kötü görüntü ve koku oluşmasına izin vermeden çöpleri topluyor” dedi.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.