Çöp taksi için patent başvurusu

Çöp taksi için patent başvurusu

Balıkesir Belediyesi, 07.00-24.00 saatleri arasında telefonla aranması durumunda, mahallelerde biriken çöplerin alındığı 'çöp taksi' uygulaması için patent başvurusunda bulundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, yaptığı açıklamada, ülkede ilk kez hayata geçirdikleri "çöp taksi"nin, iki mini kamyonla yürütüldüğünü söyledi.

Her gün 07.00-24.00 saatleri arasında belediyenin "444 40 10" çağrı merkezini arayan vatandaşların, belirttiği noktadaki çöplerinin, kısa sürede bölgeye giden "çöp taksi"ler tarafından alındığını belirten Öztozlu, "Normalde belediyenin çöp kamyonları, belirli plana göre çöplerini topluyor. Bazı durumlarda konteynerler doluyor hatta taşma noktasına geliyor. İşte bu noktada çöp taksiler devreye giriyor" dedi.

Hizmetin yürütüldüğü mini kamyonların, dar sokaklara, parklara, kent merkezine, çarşıya, rahatlıkla girebildiğini anlatan Öztozlu, şunları kaydetti:

"Çöp taksi uygulamamız, yeni yılla hayata geçti. Bu konuda yapılan haberlerin ardından ülkenin dört bir yanından tebrik telefonları aldık. Özellikle birçok belediye, aynı hizmeti sunmak için bizden bilgi ve destek istedi. Belediye olarak bu ilgi dolayısıyla çöp taksi için Türkiye Patent Enstitüsüne patent başvurusunda bulunduk. Sonuçta Türkiye'de ilk ve tek proje. Patentle, çöp taksi ülkede bizden sorulacak."

Öztozlu, çöp taksi konusunda bir mini kamyon üreticisinin seri üretim için plan yaptığını belirterek, firmanın bu konuda kendileriyle görüştüğünü ve bilgi aldığını söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.