Çölün ortasında esrarengiz bir göl oluştu

Çölün ortasında esrarengiz bir göl oluştu

Bir haftada oluşan göldeki suyun renk değiştirmesinden dolayı radyoaktif madde olabileceği konusu düşündürüyor

Tunus'ta çölün ortasında esrarengiz bir göl oluştu. Göle Tunuslular yoğun ilgi gösteriyor. Bazı yetkililerse göldeki suyun kısa sürede renk değiştirmesinden dolayı insanları radyoaktif madde olabileceği konusunda uyarıyor
 
Tunus'ta bulunan bir çölün ortasında geçtiğimiz hafta bir göl oluştu. Gölün nasıl oluştuğuna dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Civarda bulunan Tunuslular hem merak ettikleri için hem de serinlemek için bu yeni oluşan göle giriyorlar. Ancak göldeki suyun rengi geçtiğimiz hafta kristal mavisi iken bu hafta koyu yeşile döndü. Yetkililer halkı radyoaktif madde olabileceği konusunda uyarıyor.
 
Tunus'ta geçtiğimiz hafta oluşan ve yaklaşık bir hektarlık alanı kaplayan göl civardaki Tunusluların ilgi odağı oldu. Ancak göldeki suyun tehlikeli olabileceği yönünde uyarılar var. Geçtiğimiz hafta esrarengiz bir şekilde oluşan göl kristal mavi renkte olan suyla doldu. Daha sonra bu su koyu yeşil renge döndü. Yetkililer, gölün bulunduğu bölgenin fosfat bakımından zengin bir bölge olduğu belirtiliyor.
 
Ancak göldeki su henüz tahlil edilmiş değil ve suyun içinde hangi maddeler olduğu bilinmiyor. Ancak bölgedeki madenler bakımından gölün radyoaktif madde içerme riski bulunuyor. Yaklaşık bir milyon metreküp suyun bulunduğu gölün derinliği 10 ile 18 metre arasında değişiyor.
 
Daily Tunus gazetesinde yazan Lehdar Suud, gölün bulunduğu bölgeden dolayı suyunun kirlenmiş olabileceğini ve kanserojen madde içerme riski taşıdığını kaydediyor. 
Bir anda çölün ortasında oluşan gölle ilgili Tunus makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
 
Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.