Çok çay içiyorsanız okuyun

Çok çay içiyorsanız okuyun

Devamlı masamızda duran, her sohbette içilen ve ikram edilen çayın ortaya çıkan bazı zararları pes dedirtti. Hele ki şu şekilde içiyorsanız bu yazı tam da sizin için.

Özellikle yediğimiz besinler ile ilgisi olduğunu düşündüğümüz kabızlık rahatsızlığına en birinci etken siyah çaydır. 

Yine aynı dozda ve her gün tüketilen siyah çay ellerin titremesine, sinirsel rahatsızlıklara da sebep olabilmektedir. 

Çay tüketiminin normalden fazla gerçekleşmesi durumunda vücut içerisindeki idrar miktarında artış meydana gelmektedir. Böylece üre asidi oranı da hızla düşmektedir. 

Böbrek taşı ya da kum döken hastalara çay kesinlikle doktorları tarafından yasaklanır. Yine romatizmal rahatsızlığı olan kişiler üzerinde de siyah çay oldukça zararlıdır. 

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, fazla siyah çay tüketimi yüksek tansiyon ihtimalini yüksek oranda arttırır. Sonuç itibarı ile siyah çay tansiyona ve tansiyon da kalbe endeksli çalışmaktadır. 

Bu güzel uyumu bozmamak için siyah çay günde en fazla 5 bardak içerek kontrol etmeliyiz. Sizde biliyorsunuz ki her şeyin fazlası zarar...

Aşırı şeker tüketimi de oldukça zararlıdır. Şeker kilo artışına sebep olur ve çay ile birlikte tüketildiğinde ise, damar tıkanıklığı, kalp rahatsızlıkları, demir eksikliği ve anemi rahatsızlıklarından bir tanesi sizin için kapıda bekliyor demektir. 

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yaptırılan ve 11-14 yaş aralığındaki 3 bin 28 çocuk üzerinde gerçekleştirilen araştırmada, şekerli çay ile obezite riski ele alındı. 

Çayı şekerli içen çocuklarda obezite riskinin arttığı, gazlı içecek tüketen çocuklarda ise şişmanlık oranının çok daha düşük seviyede olduğu belirlendi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.