Çoğu Müslüman 20 milyon insan aç

Çoğu Müslüman 20 milyon insan aç

Birleşmiş Milletler Güney Sudan, Somali, Nijerya ve Yemen’de açlık tehdidi altında olan 20 milyon kişi için kırmızı alarm verdi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Güney Sudan, Somali, Nijerya ve Yemen’de de açlık tehdidi altındaki 20 milyon kişi için alarm verdi. Guterres, New York’ta düzenlediği basın toplantısında Güney Sudan, Somali, Nijerya ve Yemen’e yönelik örgütün hafta başından bu yana yaptığı çağrıyı tekrarladı. Guterres, açlıkla mücadele edebilmek için daha fazla eylem ve daha fazla paraya ihtiyaç olduğunu vurgulayarak “Bu dört ülkede farklı krizler mevcut ancak hepsinin ortak noktası, krizlerin engellenebilecek olması” diye konuştu.

En kötü koşulların Güney Sudan’da olduğunu kaydeden Guterres, bu bölgelerde beş milyon insanın açlıkla mücadele ettiğini belirtti.

‘RAKAMLAR ENDİŞE VERİYOR’

Guterres, bu ülkelere yardım ulaştırmanın önündeki en büyük engelin, finansal sorunlar olduğuna dikkat çekerek, Güney Sudan, Somali, Yemen ve Nijerya’ya sadece bu yıl içinde destek verebilmek için 5 milyar 600 milyon doların üzerinde paraya ihtiyaç duyulduğunu, durumun aciliyeti bakımından mart ayı sonuna kadar ise en az 4 milyar 400 milyon dolar gerekli olduğunu ifade etti. BM Genel Sekreteri şimdiye kadar ancak 90 milyon dolar toplandığına dikkat çekerek “Daha yılın başındayız ancak bu rakamlar beni yine de endişelendiriyor” dedi. 

1.4 MİLYON ÇOCUK YAŞAMIN KIYISINDA

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Nijerya, Somali, Güney Sudan ve Yemen’de yaklaşık 1 milyon 400 bin çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğu uyarısını yaptı. UNICEF Direktörü Anthony Lake tarafından yapılan açıklamada, “Bir milyondan fazla çocuk için zaman daralıyor” dedi. Lake aynı zamanda “Hâlâ hayat kurtarabiliriz” diyerek insanlığın acil devreye sokulacak eylemlere ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.