Coğrafya dersleri Risale-i Nur'la daha iyi anlaşılıyor

Coğrafya dersleri Risale-i Nur'la daha iyi anlaşılıyor

Coğrafya öğretmeni Ebubekir Türk, fen ve din bilimlerinin birlikte ele alındığı Medresetüzzehra modelini uyguluyor.

RİSALEHABER

Fen bilimleri ile din ilimlerini meczederek anlatan Ebubekir hocanın üslubu öğrencilerinde dikkatini çekiyor.

Uzun yıllar öğretmenlik, özel ve kamu kurumlarında idarecilik yapan Ebubekir hoca, öğretmenliğin daha önemli olduğunu belirterek idareciliği bıraktığını belirtiyor: "Hiçbir vazife, o uzun ebed-ül abad yolunda karanlıkta kalmış yolculara bir nur ve bir kandil vermek kadar ehemmiyetli gelmedi. Bu münasebetle idarecilikten istifa ederek hizmet-i imaniye ve Kur’aniyede öğretmenliğe devam kararı aldım."

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin “Okuduğunuz her bir fen lisan-ı mahsusuyla Allah’tan bahseder” sözlerine dikkat çeken Ebubekir Hoca, sözlerini şöyle sürdürüyor:

"Bu ifadeyle okuduğum coğrafya ile kitab-ı kebir-i kainata mana-yı harfiyle nazar etmeyi öğrendim. Ancak sadece bu hakikati öğrenmek yetmez aynı zamanda öğretmek gerekirdi. Çünkü günden güne malumatı artan ancak marifeti artmayan günümüz öğrencilerinin şuizme, buizme ya da sapkın başka -izmlere kaymasının acaba arka planında ne vardı? Eksik bırakılan neydi diye çok düşündüm. Aslında Medresetüzzehra Projesinin numunesini branşımda uygulamam bu derdin dermanı olacaktı. Coğrafya kitabını iyi öğrenen ve sınavlarda full çeken öğrenci, kainat coğrafyasının katibini de tanımalıydı. Küre-i Arzı, kameri, şemsi, nebatatı, hayvanatı, iklimi, yerşekillerini vs. kainatı tüm nizam, mizan ve intizamıyla öğrenen talebe, aynı zamanda O Zat’ın ulûhiyyetini, rububiyyetini hakimiyyetini, vahidiyyetini ve ehadiyyetini de öğrenmeliydi ki bu manevi buhran ortadan kalkabilsin. Ve bu şekilde konuları anlatmaya başladım. Ders sonrası da 3-4 dakikalık Risale-i Nur derslerini teneffüs babından ekledim. Çok olumlu dönüşler aldım."

Uyguladığı projeyi tüm öğretmenlere tavsiye eden Ebubekir hoca, videolarını kendi imkanlarıyla ev şartlarında hazırlayıp Youtube'a ekliyor. 

Van'ın Gevaş ilçesinde öğretmenlik yapan Ebubekir Türk, "Soyadımı bulunduğum coğrafya ile anılması ve tarihçe-i hayatta “vastan kasabası” geçiyor olmasından dolayı Westani (Gevaş’ın eski adı) diye kullandım. 
Ebubekir-i Westani YouTube sayfamdan tüm coğrafya konularını bu şekilde anlatacağım inşallah." dedi.

Örnek Video

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
12 Yorum