Çocuklarınızın İslam terbiyesine Kur'anla başlayın

Çocuklarınızın İslam terbiyesine Kur'anla başlayın

Okulların tatil olması ile birlikte öğrenci velilerine tavsiyelerde bulunan âlimler, çocukların İslam ahlakıyla terbiye edilmeleri için velilerin çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Nihat Kanat'ın haberi
 
BİNGÖL - 2013-2014 Eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle tatile giren öğrenciler için velilere çağrıda bulunan Bingöl’ün tanınmış alimlerinden Molla Abdullah Akdeniz, velilerin çocuklarını İslam ahlakı ile terbiye etmeleri gerektiğini söyledi.
 
“Çocuklarınıza Kur’an terbiyesi verin”
 
İlke Haber Ajansı muhabirine değerlendirmelerde bulunan Akdeniz, Allah’ın Kuran’ı Kerim’de ‘Ey iman edenler, hem nefsinizi ve evlatlarınızı öyle bir ateşten koruyunuz ki bu ateşin yakacağı insanların vücudu ve taşlardır.’ buyurduğuna dikkat çekerek, “Bu koruma nasıl olur? Allah’ın emri ile olur. Allah’ın emri Kur’an’ı Kerim’de sabittir. Hadis-i şeriflerde sabittir. Kur’an’ı Kerim emir diyor, Hadis-i Şerifler uyguluyor. Hadisler Kur’an’ın uygulamasıdır. Ayrı ayrı şeyler değildir.” ifadelerini kullandı.
 
“Kur’an’sız bir ibadet olamaz”
 
Çocuklara terbiyenin ancak Kur’an’ı Kerim ile verilebileceğinin altını çizen Akdeniz, “Edep öğreteceksin, ahlak öğreteceksin. Bunların başında Kur’an geliyor. Kur’an’a başlamak geliyor. Kur’an’sız bir ibadet olmaz.” dedi.
 
“İslam ahlakı ile yetişmeyen çocuk, ailesinden şikâyetçi olur”
 
Çocuklara İslam ahlakının öğretilmesinin anne ve babaya da faydası olacağını söyleyen Akdeniz, “Aileler İslami terbiye vermeyip de serbest bırakırsa o zaman hepimiz pişman olacağız. Yarın İslam ahlakı ile yetişmeyen bir çocuk kötülüğe yönelirse ahrette ateş azabı ile cezalandırılırsa anne, babası ve diğer sorumluları varsa o zaman kendi gözü önünde kalkıp çocuk; ‘ey baba niye beni böyle yetiştirdin? Halime bak!’ diyecek.” ifadelerini kullandı.
 
“Çocuklarınıza Kur’an bilincini yerleştirin”
 
Akdeniz son olarak, ailelerin çocuklarına Kur’an’ı Kerim’i öğretmelerini ve bu çerçevede yaşamaları gerektiğinin bilincini vermeleri gerektiğini sözlerine ekledi. 
 
İLKHA
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.