Çocuklarınızın elinden telefonlarını almayın

Çocuklarınızın elinden telefonlarını almayın

Son zamanlarda çocukların elinden telefonlar düşmüyor. Oyun ve internet düşkünlüğü eğer önlem alınmazsa veya sınır konmazsa çocuklar için zarar veren aletlere dönüşüyor.

Çocuklara ceza olarak ellerinden telefon,tablet,bilgisayar gibi eşyalarını almak onları yalnızca öfkelendiriyor.
Eğitim-öğretimin ara döneme girmesiyle birlikte milyonlarca öğrenci tatile çıktı. 15 gün sürecek bu tatil dönemi hakkında velilere tavsiyede bulunan Uludağ Üniversitesi (UÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç.Dr.Figen Akça, anne ve babaların çocukları ile konuşabilmesi gerektiğini vurguladı. Akça, “Zorluk çektiği ya da notunun zayıf olduğu dersler için öğrencinin neler yapabileceği konuları üzerinde durulmalı. Özellikle ortaokul çağı kritik bir dönem; ailelerin çok dikkat etmesi gerekiyor. Bu dönemdeki öğrencilere asla ceza verilmemeli. Bu, iletişimin en ilkel yoludur. Elinden sevdiği bir şeyi almak, mesela tabletini, telefonunu, bilgisayarını almak onu öfkelendirir. Çocukların benlik saygılarını yükseltmeleri gerekiyor" diye konuştu.

nternet ve oyun günün yüzde 10'unda

Aynı yaş gruplarıyla bir arada olmasının, sınıf arkadaşlarıyla ve anlaştığı dostlarıyla birlikte zaman geçirmesinin çocukları çok güçlendirdiğini anlatan Akça, “İnternet ve oyunlar çocuğun gününün sadece yüzde 10 'unu alması gerekiyor. Çocuklara bu dönemlerde ceza verilmemesi gerekiyor. Mesela çocuklarınızı sık sık övmelisiniz. Daha hareketli ve keşfetmeye açık olması gereken çağlarda sessiz, sakin duran çocukların mutlaka üzerinde durulması gerekiyor. Bana göre bu bir sorun. Çünkü çocuklar tam o yaşta araştıracağı, keşfedeceği, meslekleri tanıyacağı bir dönemde oluyorlar. Ayrıca çocuklara sahte güvenler de verilmemeli. Bu davranış çocuğun inatlaşmasına sebep olabilir" şeklinde konuştu.

IHA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.