Çocuklarınızı ‘akıllı’ cihazlara teslim etmeyin

Çocuklarınızı ‘akıllı’ cihazlara teslim etmeyin

Her geçen gün kontrolsüz bir şekilde yaygınlaşan ve kullanım yaşı iyice düşen akıllı cihazlar çocuklarımızın sosyal hayatını olumsuz etkiliyor.

Her geçen gün kontrolsüz bir şekilde yaygınlaşan ve kullanım yaşı iyice düşen akıllı cihazlar çocuklarımızın sosyal hayatını olumsuz etkiliyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan yeni medya ve sosyal medya uzmanı Semih Kara, çocukların doğası gereği şefkat istediğini belirterek, “Çocuk sussun diye teknolojik aletlere teslim edilmemeli tam tersi mümkün olduğunca kendileri akıllı cihazlardan uzak tutulmalı. Maalesef bu yanlış davranışta çoğu anne – baba bulunuyor. Bu da doğrudan çocuğun sosyal gelişimini etkiliyor. 2 yaşından küçük çocukların internet, TV ya da bilgisayarla karşılaşması uygun değildir. Okul öncesi yaş grubu için günde 30 dakikayı geçmeyecek şekilde internet kullanımı yeterlidir. İlköğretimin ilk 4 yılında ödev haricinde oyun ve eğlence için günlük 45 dakika zaman ayrılmalıdır. Sonraki yıllarda hafta sonu daha esnek olmakla birlikte günde 1 saat kullanım uygundur. Lise çağında da günlük 2 saat yeterlidir. Bu saat dilimlerine dikkat edelim.” dedi.

Günümüzde sohbetlerin dahi internet üzerinden yapıldığını aktaran Kara, “Çocuklarımızı evden çıkartıp, arkadaşlarıyla yüz yüze iletişim kurmalarını sağlayalım. Çocuklarımızın farklı yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfedip, yönlendirelim. Gerekirse çocukların arkadaşlarıyla birlikte, kendimizde onlara eşlik ederek sosyalleşmesine katkı sağlayalım. Güvenli internet tarifelerinden yararlanalım. Çocuğu teknolojik aletlerden uzaklaştıramıyorsak bir uzmana başvurulmamızda yarar olacaktır” ifadelerini kullandı. 

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.