Çocuklarınıza para değil, zaman harcayın

Çocuklarınıza para değil, zaman harcayın

Siirt Özel Celal Değer İlkokulu ve Ortaokulu'nda velilere yönelik 'Başarıda Aile Faktörü' konulu seminer düzenlendi.

Okul Rehberlik (PDR) Uzmanı ve Aile Danışmanı Davut Bayazıt tarafından okul konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde, velilere öğrenci başarısında aile faktörünün önemi anlatıldı.

Seminerde anne babalara tavsiyelerde bulunan Okul Rehberlik Uzmanı Bayazıt, öğrencinin başarısında aile faktörünün önemli olduğuna dikkati çekti.

Bayazıt, “Her şeyden önce manevi değerlerin benimsemiş bir evlat yetiştirilmesini, yarını iyileştirmenin tek yolunun bugün neyi yanlış yaptığımızın bilinmesinden geçtiğini, bunun için de şimdiden çocuğun ilk öğretmeni olan anne ve babalar olarak başarı için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu süreçte anne ve babaların farklı tutum içerisine girmemeleri çok önemli bir durum." dedi.

Rehberlik Uzmanı Bayazıt, başarı için öğrencinin çok değil sistemli, planlı ve programlı bir çalışma temposu içerisinde olması gerektiğini, anne babaların da evde çocuğunun ders çalışma programını takip etmesi gerektiğini, böylece çocuğa sürekli ders çalış demenin ortadan kalkacağını, çocuk ders çalışırken anne babaların televizyonda film izlememesi gerektiğini, çocuğun teknolojik aletlere ayırdığı vaktin veli tarafından sınırlandırılmasının çocuğun başarısına pozitif yönde katkı sağlayacağını dile getirdi.

Seminerde, ayrıca özgüvenli çocuk yetiştirmenin önemi ve dikkat eksikliği konularında anne babalara bilgiler verilirken, okuldaki Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) servisinin işlev ve önemi de anlatıldı

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.