Çocuklarınıza haber ve dizi izletmeyin. Çünkü...

Çocuklarınıza haber ve dizi izletmeyin. Çünkü...

Kişisel Gelişim Uzmanı Akbaba, televizyonlardaki dizilerin yanı sıra haber programlarının da sıkıntılı olduğunu belirterek “Haberler dizilerden daha tehlikeli, çocuklarınıza izletmeyin" dedi.

​Server Vakfı'nın düzenlediği 'Çarşamba Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba’ydı. Dizi filmlerin çocuklar üzerinde bıraktığı olumsuz etkiye değinerek, haber programlarının da sıkıntılı olduğunu söyleyen Akbaba, "Çocuklarınız evdeyken haberleri izlemeyin. Haberler dizilerden daha tehlikeli.

Yarım saat içerisinde bir çocuk Türkiye’deki bütün olumsuzlukları üzerine alıyor. Haberlerde gasp, hırsızlık cinayet, kadın şiddeti, uyuşturucu ne ararsan hepsi var. Hacettepe Üniversitesi'nin yaptığı araştırma sonucuna göre, bir çocuk ilkokul birden lise sona kadar 222 bin şiddet görseli ile karşı karşıya kalıyor" dedi.

TÜRK AİLE YAPISINA DİZİ OYUNU

Akbaba, Türk aile yapısı üzerinde oynanan oyunlar konusunda ise şunları söyledi: "Çekirdek ailenin önemini anlatan diziler ilk önce Türkiye’ye getirildi. Bu dizilerle çok cahil olduğumuzu kabul ettik mesela. Dizileri izledikçe insanlar kendilerinin çok geride olduğunu zannetmeye başladılar. Geçmiş ile bağlarımızı koparmamıza sebep oldu. Aileyi sadece anne, baba hatta son zamanlarda evcil hayvanlardan oluşuyor olarak gördük. Dedelerimizi, annenannelerimizi unuttuk. Bu dizilerle ahlak ve irfan konusunda zaafiyete uğradık."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum