Çocuklarınız dillenince ilk bunu öğretin

Çocuklarınız dillenince ilk bunu öğretin

Allah mülkün sahibi. Her şeyin sahibidir. Dillenen çocuklarınıza...

Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Allah'a olan imanın önemine dikkat çekerek, "Allah mülkün sahibi. Her şeyin sahibidir. Dillenen çocuklarınıza La İlahe İllallah'ı öğretin" dedi.

Nursaçan, Bağcılar Belediyesi Ramazan Etkinlik Alanı'nda düzenlenen "Üst Kimliğimiz İman-İslam Kardeşliği" konulu sohbet programında Allah'ın, müminlerin yaratanı ve yardımcısı olduğunu berterek, "Allah iman eden mümin kullarını içinde bulundukları karanlıktan aydınlığa çıkarır" dedi.

Radyocu Umut Bozkaya'nın sunduğu programda meydanı dolduran ilçe sakinleriyle sohbet eden Nursaçan, İslami bilgiler paylaştı. Yeryüzündeki gezici meleklerin Yaradan'a, "Kulların görmemişler ama sana görmüş gibi iman ediyorlar. Cehennem için kaygı ediyorlar" dediğini anlatan Nursaçan, şöyle konuştu: "Allah bunun üzerine, 'Meleklerim, benim rahmetin geniştir. Rahmetim gazabımı geçti' der. Rahman olan Allah rahmet peygamberinin ümmeti olan Müslümanlar için zindanı saray yapar."

Allah ve elçisinin herkesten, her şeyden sevgili olması gerektiğinin altını çizen Nursaçan, yapılanın Allah için yapılması, yapılmayanın da Allah için yapılmaması gerektiğini de vurgulayarak küfre düşmekten ateşe atılacakmış gibi çekinmek gerektiği uyarısında bulundu. Allah'ın güzel isimlerinden birisinin 'yegane sevgili, sevilmeye layık olan' olduğunu da ifade eden Nursaçan, "Vefa duygusunun önemine de dikkat çekerek cenazenin kabre koyulması sırasında 'Yarab getirdiğimiz kuluna rahmet et' denildiğini hatırlattı.

"HAŞİR SURESİNİN SON AYETLERİNİ HER SABAH VE AKŞAM OKUYUN"

Dünyadaki her şeyin Allah'ın adını zikrettiğini de ifade eden Nursaçan, her sabah ve akşam Haşir suresinin son ayetlerinin okunması gerektiğini anlattı. 70 bin meleğin akşama kadar rahmet okuduğunu da kaydeden Nursaçan, "O ayetler Allah'ı anlatır. Gün Allah ile başlamalıdır" dedi. Her sabah vakti yeni dünyaların kurulduğunu da anlatan Nursaçan, "O Allah ki ondan başka hak mabut yoktur. Çocuklarınız dinlendiğinde La İlahe İllallah'ı öğretin, ölmek üzere olanlara da söyletin. Kişinin son sözü bu olursa cennete gider" şeklinde konuştu.

Allah'ı sevenin O'nun kullarını da sevmek zorunda olduğunun altını çizen Nursaçan, "Bir buluttan yağış olmaz, bulutlar bir araya gelince yağmur yağar" dedi.

Sohbeti dinleyen davetliler arasında yer alan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş da Ramazan-ı Şerif'in tüm İslam alemine huzur ve mutluluk getirmesi dileğinde bulundu. Bağcılar'da güzel bir alanda teravih namazı sonrası anlamlı programlar düzenlendiğini ifade eden Muş, şunları söyledi: "İslam aleminin bir çok bölgesinde insanlar zor şartlar altında yaşıyor. Onlar iftar sofrasında bir patlama ile karşı karşıya kalabiliyor. Allah'ın sunduğu nimetlere şükretmeliyiz. İslam coğrafyasında zor şartlarda yaşayan kardeşlerimize dua edelim."

iha

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.