Çocuklarının katolik eğitimi almasını istemeyen Müslüman aileye ret

Çocuklarının katolik eğitimi almasını istemeyen Müslüman aileye ret

Bir devlet okulu, öğrencilerine Hristiyanlığın katolik mezhebinin anlatıldığı ve uygulandığı bir din eğitimi veriyor. Okulda çocuk okutan bir Müslüman aile ise bu duruma son derece tepkili.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Almanya Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde açıkladığı bir karar ile skandala yol açtı. Almanya Anayasası ülkedeki ebeveynlerin çocuklarının istediği din eğitimini seçmesi veya hiç almaması konusunda haklar veriyor. Fakat bu sefer Müslümanlara alenen çifte standart uygulandı.

Mahkeme, geçtiğimiz günlerde Katolik din eğitimi de veren devlet okulunda okuyan çocuklarının din eğitiminde muaf tutulması için başvuruda bulunan Müslüman ailenin bu talebini reddetti. Karara göre Müslüman çocuk Katolik Eğitim almak zorunda kalacak.

Kararın gerekçesi olarak okulun zaten Katolik klmliği ile ön plana çıktığı öne sürüldü. Fakat Müslüman ailenin çocukları için eğitime gönderebileceği başka bir okul da bulunmuyor.

Hildesheim Üniversitesi'nden kamu hukuku profesörü ve Berlin Sosyal Bilimler Merkezi'nden araştırma görevlisi olan Michael Wrase DW'ye verdiği demeçte, "Bu, gerçekten çok tartışacağınız bir şey" dedi. "Devlet, dini tarafsızlığı korumakla yükümlü olmasına rağmen bu tür okulları kurabilir. Fakat içindeki farklı inanca sahip öğrencilerin ne yapacağı konusunda kesinlikle bir belirsizlik bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Daily Caller'ın haberine göre benzer bir örnek daha önce İsviçre'de de yaşanmıştı. Geçtiğimiz Ocak ayında İsviçre'de bir Müslüman okulu, öğrencilerine dersi kız-erkek ayrımı ile vermek istedi. Bazı Müslüman olmayan öğrencilerin velileri duruma itiraz etmiş ve okul ceza almıştı. Konunun Avrupa İnsan Mahkemesi'ne gitmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.