Çocuklarına 'sadece helal' rozeti taktı

Çocuklarına 'sadece helal' rozeti taktı

İngiltere'de çocuklarının domuz eti yemesini istemeyen aileler ilginç bir yönteme başvurdu.

Şeyma Akman'ın haberi...
 
İngiltere'de okul kantinlerinde Müslüman öğrencilere domuz etli sandviç satılmasıyla ilgili skandallar Müslüman velilerin tepkisine neden oluyor. Daha önce örnekleri yaşanan olayların devam etmesi üzerine Bradford'da yaşayan Müslüman ilginç bir çözüm buldu. Aile üç çocuklarını okula boyunlarına astığı "sadece helal" yazılı rozetlerle göndermeye başladı.
 
Talib Hussain adlı kadının 3, 4 ve 5 yaşlarında anaokuluna giden 3 çocuğu bulunuyor. 3 yaşındaki Tayyibe Han, 4 yaşındaki Muhammed Talip ve 5 yaşındaki Hacı Han adlı çocuklara okul kantininde en az altı kez helal olmayan yemek servis edildi. Bu durumun ailenin şikayetiyle tespit edilmesinin ardından okul yönetimi aileden özür diledi.
 
DOMUZ ÜRÜNLERİNE ŞİKAYET
 
Bradford’da oturan Talib ve eşi Henna Khan okula  geçen bahar bir mektup yazdı.  5 yaşında olan kızları Khadija`na domuz eti veya domuz yağı içeren yiyecekler verildi. Çocuklara helal olmayan krakerler ve jelly şekerleri satılması üstelik yine aynı çocuklara aynı zamanda domuz eti ikram edilmesi, aileyi harekete geçirdi.
Aile okula şikayette bulundu ve okul yönetimi onlara böyle bir olayın tekrarlanmaması için kafeterya çalışanlarının uyarıldığının ve bir daha helal olmayan yemek vermeyeceklerini söyleyerek özür diledi.
 
SKANDAL TEKRARLANINCA...
 
Ancak aile tatilden döndükten sonra yeni okul döneminde yine aynı skandalla karşılaştı. Çocuklara tekrar haram yemek verildiği yönünde şüpheler uyandı.
 
'SADECE HELAL' ROZETİ
 
Talib Hüseyin, kızının helal ve haram yemek ayırması için çok küçük olduğunu söyledi. Bundan dolayı üç kardeş okula üzerinde  "sadece helal" yazan  kartonları boyunlarına takıp gitmek zorunda kaldı.
 
OKUL ÖZÜR DİLEDİ
 
Müslüman öğrencilere içeriğinde domuz eti ile domuz yağı bulunan ürünler satılması Okul Müdürü Jane Browne tarafından da doğrulandı. Browne böyle bir olay yaşandığı için üzgün olduğunu ve Bradford konseyi tarafından konulan bu katı kuralın neden dikkate alınmadığının araştıracağını söyledi. 
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.