'Çocukların yeri ana kucağı ve okullarıdır'

'Çocukların yeri ana kucağı ve okullarıdır'

Çözüm-Der Genel Başkanı Ezgin, terör örgütü PKK'nın kaçırdığı çocukların derhal ailelerine teslim edilmesi çağrısında bulundu.

Çözüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneği (Çözüm-Der) Genel Başkanı Ercan Ezgin, terör örgütü PKK'nın kaçırdığı çocukların derhal ailelerine teslim edilmesi çağrısında bulunarak "Dağa çıkan veya çıkarılan insanların içinde 18 yaş altı çocuklar büyük bir sayıya ulaşmıştır" ifadesini kullandı. 

Ezgin yaptığı yazılı açıklamada, Çözüm Süreci ile PKK'nın sınır dışına çekilmeye başladığını ancak bununla ters bir şekilde örgütün dağ kadrosuna yüksek sayıda eleman katılımı olduğunu belirtti.

PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin saflarına katılanların cenazelerinin geldiğini, ana kucağından koparılan çocukların ateş çemberine sürüklendiğini kaydeden Ezgin, "Dağa çıkan veya çıkarılan insanların içinde 18 yaş altı çocuklar büyük bir sayıyı ulaşmıştır" ifadesini kullandı.

Ezgin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Birçok uluslararası toplum kuruluşu ve sözleşmelerde 18 yaş altı çocukların normal ağır işlerde çalışmaları dahi yasaklanmışken 2000 ve 2001 doğumlu, daha körpecik yavruların eline silah vermek, silahlı çatışmaların ortasında can vermelerini görmek hangi ideolojiye sığındırılacaktır. Çocukların yeri ana kucağı ve okullarıdır. Dağa çıkarılan çocuklar, derhal ailelerine teslim edilmelidir."

"Çözüm Süreci'nin olmazsa olmazı çatışmasız ortamdır"

HDP'nin siyasi iradesi üzerinde baskı kurmak isteyen silahlı yapının, bu partinin siyasetini yönlendirme ve dizayn etme çabasında olduğunu savunan Ezgin, şunları kaydetti:

"Artık halk siyaseti ve çözümü Mecliste istiyorsa o zaman gölge yapan silahlar da derhal toprağa gömülmeli ve siyasetin eli güçlendirilmelidir. Bunun yanında Çözüm Süreci'nin olmazsa olmazı silahsız ve çatışmasız bir ortamdır. Barış girişimlerinin ciddi seviyeye geldiği zamanlarda karakol baskınları, şantiye araçlarının yakılması süreci bitirmeye yönelik provokatif eylemler olarak görülmektedir."

Çözüm Süreci'nin çok doğru bir adım olduğunu belirten Ezgin, "Ancak bunun bir zafiyet olarak görülmesi veya gösterilmesi sonuçlarını doğuracak ve bazı sınırları zorlayacak provokatif eylemler de asla kabul edilmemektedir" görüşünü savundu.  

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.