Çocukların en önemli beslenme saati sabah kahvaltısı

Çocukların en önemli beslenme saati sabah kahvaltısı

Melikşah Üniversitesi Spor Kulübü Baş Kondisyoneri Serdar Aybek, "Çocuklarda büyüme hormonun maksimum olarak salgılandığı sabah saatlerinde çocukların kahvaltısında mutlaka süt ve süt ürünlerinin bulunması gerekiyor." dedi.

Melikşah Üniversitesi Spor Okulları’nda eğitim gören öğrencilere ve velilerine yönelik Melikşah Üniversitesi Spor Kulübü Baş Kondisyoneri Serdar Aybek tarafından 'Çocuklarda Doğru Beslenme ve Sporcu Sağlığı Konulu' seminer verildi.

Melikşah Üniversitesi Recep Mamur Spor Salonu’nda gerçekleştirilen seminere spor okulu öğrencileri ve velileri yoğun katılım gerçekleştirdi. Çocuklarda doğru beslenmede en önemli öğünün kahvaltı olduğunu belirten Aybek, "Çocuklarda büyüme hormonun maksimum olarak salgılandığı sabah saatlerinde çocukların kahvaltısında mutlaka süt ve süt ürünlerinin bulunması gerekiyor.” dedi. Kola ve diğer gazlı içeceklerin büyüme evresindeki çocuklara çok büyük zararlarının olduğunu da söyleyen Aybek özellikle bu konuda aileleri uyardı. Aybek, "Karbonhidrat ve protein besin grubunun gazlı içecek ve çok şekerli diğer besinlerden değil, annelerin kendi yaptığı az yağlı, buğday, pirinç pilavı ve makarnadan temin edilmelidir." şeklinde konuştu.

"ÖNCE KENDİ SOFRAMIZDA BULUNDURMALIYIZ"

Ailelerin çocukları için önemli olan besin öğelerini, çocuklarıyla birlikte aynı sofrada tüketmeleri gerektiğini ifade eden Aybek, "Önce kendimiz sağlıklı ve dengeli beslenmeliyiz ki çocuklarımız bu konuda daha bilinçli olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye’de obezite oranının yüksek olduğunu ve artmaya devam ettiğini söyleyen Aybek, bu konuda Türkiye’de tek olarak Melikşah Üniversitesi Spor Okulları’nda obeziteye karşı önlemler alarak sporcularına ve ailelerine bu yönde sürekli eğitim verdiklerini belirtti.

Bu tür bilgilendirme seminerlerinin aileler ve öğrencilerle iş birliği içerisinde sürekli devam edeceğini de belirten Aybek, seminer sonunda verilen kokteyle ailelerle birebir ilgilenerek soruları cevapladı.

 Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.