Çocuklarımıza namaz kılmayı öğretelim

Çocuklarımıza namaz kılmayı öğretelim

Televizyon programcısı ve ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, mübarek Ramazan ayını manasına göre yaşayabilmek için müminlerin birbirlerini sevmesi ve birbirlerinin iyiliği için dua etmesi gerektiğin söyledi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Bağcılar Meydanı Ramazan Etkinlik Alanı’nda düzenlenen sohbet programında “Bağışlanma Ayı Ramazan” konulu konuşma yaptı. Ramazan ayında insanların birbirlerinin kusurlarını ve hatasını aramaması gerektiğini belirten Prof. Hatipoğlu, Soma’daki maden faciası ile ilgili Bağcılar’da yaptıkları programın büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Bağcılar’dan Soma’daki şehitler için dualar yükseldiğini kaydeden Prof. Hatipoğlu, “Allah’ın razı olduğu bir nesil yetiştirmeyi Allah bizlere nasip etsin.” dedi.
 
Her türlü engele rağmen ülkemizdeki gençler arasında Allah sevgisinin büyüdüğünü ifade eden Prof. Dr. Hatipoğlu, Allah’ın insanlardan razı olmasının önemine vurgu yaptı. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v), savaş döneminde zengin ve yoksul sahabelerden yardım istediğini hatırlatan Prof. Hatipoğlu, bütün sahabelerin elinde ne varsa yardıma koştuğunu söyledi. Sahabelerin fedakar ve samimi insanlar olduğunu anlatan Prof. Hatipoğlu, onlardan ders alınması gerektiğini kaydetti. Hazreti Ömer’in, her zaman en çok yardımı getiren Hazreti Ebubekir’den daha çok yardım getirmek istediğini belirterek şöyle dedi:
 
”Hazreti Ömer diyor ki, ‘elimde ne varsa yarısını getirdim, ortaya serdim beklemeye başladım. Ebubekir’i bekliyordum. Çünkü o her seferinde beni geçiyordu. Ben, ‘bu kez malımın yarısını getirip onu geçeyim’ dedim. Biraz sonra Hazreti Ebubekir yularından tuttuğu develerle geldi. Elinde olanın tümünü getirmişti. Hazreti Peygamber’in (s.a.v) yanına geldi oturdu.”
 
Peygamber Efendimiz’in (s.a.v), Cebrail Allah’ın, ‘Ben Ebubekir’den razıyım, o benden razı mı” mesajını getirdiğini söylediğini de anlatan Prof. Hatipoğlu, mübarek zatın bu haberi aldığında keyfinden çevresinde dönmeye başladığını kaydetti. Allah’ın kulundan razı olmasının önemine de vurgu yapan Prof. Hatipoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Dostluk birlik beraberlik niçin azaldı? Biz böyle değildik. Günah karşısında yüzümüz kızarırdı. Allah bize Hz. Hasan, Hz. Hüseyin gibi evlatlar nasip etsin.” dedi.
 
ALLAH’I BİLEN ÇOCUKLAR YETİŞTİRİN
 
Medineli bir adamın abdest aldıktan sonra mescide gitmek için adım attığı sırada iki çocuğu fark ettiğini belirten Prof. Hatipoğlu, 13 yaşındakinin, ‘amca senden bir ricam var. Abdest aldığını gördük. Bizi izler misin, hangimiz doğru abdest alıyoruz.”  dediğini anlatan Prof. Hatipoğlu, çocuklar abdest aldıktan sonra, adamın, “Çocuklar sizleri izledim. Benden daha doğru ve güzel abdest alıyorsunuz. Sizin adınız ne?” diye sorduğunu anlattı. Çocuklardan birinin, “Benim adım Hasan o da kardeşim Hüseyin” dediğini belirten Hatipoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Adam, çocukların Peygamber Efendimiz’in (s.a.v), torunları olduğunu öğrenince ağlayarak, ‘Siz saçı sakalı ağarmış bir adamı incitmeden abdest almayı öğrettiniz. Allah sizden razı olsun.’ diye konuşuyor.” 
 
Ailelere evlatlarına sahip çıkmaları ve onları topluma faydalı çocuklar olarak yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunan Prof. Hatipoğlu, “Çocuklarımıza namaz kılmayı öğretelim. Uyuşturucu kullanan değil, Allah’ı seven ve Allah’ı bilen çocuklar yetiştirin.” diye konuştu. Prof. Hatipoğlu konuşmasının ardından davetlilerle dua etti.
 
Programın sonunda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Prof. Hatipoğlu’na teşekkür plaketi sundu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.