Çocukları seccadelerin varisi yapabilmek için çalışmalıyız

Çocukları seccadelerin varisi yapabilmek için çalışmalıyız

Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisi şerifinde 'Çocuklarınız 7 yaşına geldiğinde onlara namazı öğretin' diye buyuruyor

Manisa Araştırma Derneği (MANA-DER) tarafından gerçekleşen "Namazla Diriliş Gecesi" adlı programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Program Kur'an-Kerim tilavetiyle başladı. Çocukları seccadelerin varisi yapabilmek için çalışmak gerektiğini belirten İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, "Çocuklarımızı bu doğrultuda yetiştirmek hedefimiz olmalı. Cenab-ı Allah çocukları bizlere tertemiz teslim ediyor. Ama bizler, çevredeki insanlar ve gelişen teknoloji onu bozuyor. Çocuklarımızı seccadenin varisi yapamazsak onlar yarın bizden hesap sorar" dedi.

Namazı öğretmenin kolay olduğunu, zor olanın onları o kıvama getirmek olduğunu kaydeden Ahmet Bulut, "Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisi şerifinde 'Çocuklarınız 7 yaşına geldiğinde onlara namazı öğretin' diye buyuruyor. Çocukların ruhuna bir uygun bir şey yaparsak amacına ulaşırız. Dernekler, müftülükler, sivil toplum kuruluşları "7 Yaşında Namaza başlıyorum" kampanyaları düzenlemeli. Böyle bir kampanya çocukların namaza başlamaları açısından çok önemlidir" dedi.

Çocuklara öncelikle Cenab-ı Allah'ı en iyi şekilde tanıtmak gerektiğine vurgu yapan Bulut, "Öncelikle ergenlik dönemine kadar Cenneti olan Allah'ı tanıtmalıyız. Rabbimizden sonra Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (SAV) tanıtmalıyız. Çocuklarımızı kendimize sevdirmeliyiz. Eğer sevdiremezsek anne ve babasından intikam almaya başlar" diye konuştu.

Cahiliye dönemi adetlerinin günümüzde yaşandığına dikkat çeken Ahmet Bulut, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün ülkemizin her yerinde kız çocuklarına sevgiyle yaklaşılmıyor. Onları sevgiden mahrum bırakıyoruz. Kızlarımızı mirastan mahrum bırakıyoruz. Onlara değer vermiyoruz. Cahiliye dönemindeki adetleri günümüzde yaşamaya devam edersek kızlarımıza sahip çıkamayız. Onun için bu tür kötü adetlerden bir an önce vazgeçmeliyiz. Çocuklarımızı en güzel camilere götürmeliyiz. Çocuklarımızı sevip, onlara değer vermeliyiz."

Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan ise, hayatın merkezinde Peygamberimizin olduğunu dile getirdi. Peygambersiz hayatın boş olduğunu vurgulayan Ramazan Kayan, "Peygamber Efendimiz hayatın ta kendisidir. Hz. Muhammed (SAV) hayatımızı belirliyor olsun. Hayatımızın yönünü O çizsin. Kutlu doğumdan yeniden doğuma ihtiyacımız var. Boş bir hayata değil, O'nun hayatına ihtiyacımız var. Namaz sadece seccadeyle yapılan değildir. Yeryüzünün tamamı bizim için mescittir. Ayaklarımızın gittiği, gözlerimizin gördüğü her yeri seccademize taşımalıyız" dedi.

Namaz kılmanın yeterli olmadığını kaydeden Kayan şunları söyledi: "Kaç kişiyi namazla buluşturduk. Kaç kişinin duasını aldık. Bunun mücadelesi içinde olmalıyız. Namazdan mahrum olan binlerce insan var. Onları namazla buluşturmalıyız."

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.