Çocuklardan İsrail'e tepki

Çocuklardan İsrail'e tepki

Çocuklar Ölmesin Platformu, İsrail tarafından Gazze'de öldürülen çocuklar için Levent'te bulunan İsrail Konsolosluğu önünde eylem yaptı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonlar sonucunda hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekmek için Çocuklar Ölmesin Platformu önderliğinde yaklaşık 100 kişilik grup Levent'te bulunan İsrail Konsolosluğu önünde toplandı. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup sloganlar atarak İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonları protesto etti. Çocuklar Ölmesin Platformu adına basın açıklaması yapan Adem Ahmet Keçe, “İsteriz ki büyüklerimiz bu işi bize bırakmasın ve onlar öne atlasın. Gazze başta olmak üzere dünyanın her yerinde öldürülen kardeşlerimize onlar sahip çıksın. Baktık ki kimseden bir ses yok. Bizler bir araya geldik. Buradan hep birlikte söylüyoruz ki, sizin anlaşmalarınız, ortaklıklarınız, ilişkileriniz bizim umurumuzda değil. Biz çocuklar olarak Gazze'nin sahillerinde Gazzeli kardeşlerimizle oyun oynamak el ele dolaşmak istiyoruz. Bugün burada başta İsrail olmak üzere bütün zalimlerin yok olması için dua edip protesto gösterisi yapacağız” diyerek duruma tepki gösterdi.
 
İsrail Konsolosluğu önünde toplanan çocuklar şiir ve ezgilerle Gazze'de yaşanan dramı protesto etti. Çocukların şiir ve ezgilerine büyükler de sloganlarla eşlik etti. Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
 
Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.