Çocuklardaki kepçe kulak psikolojisine dikkat

Çocuklardaki kepçe kulak psikolojisine dikkat

Kepçe kulak sorununun toplumda en sık görülen şekil bozukluklarından biri olduğunu ifade eden uzmanlar, arkadaşlar arasındaki sataşmalar ile espri konusu haline gelen kepçe kulak probleminin, göz ardı edilirse çocuğun psikolojik gelişiminde ciddi sorunlar

Çocukluk çağında gerek aile gerekse okul arkadaşları arasındaki sataşmalar ile espri konusu haline gelen kepçe kulak probleminin önemine değinen Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut Özcan, göz ardı edilirse bu problemin çocuğun psikolojik gelişimine etki edeceğini söyledi. Özcan, "Kepçe kulak deformitesinin çocuk psikolojisini olumsuz etkileyen şekil bozukluklarından biridir. Kepçe kulak problemi, okul çağındayken arkadaşlarının yaptığı kötü şakalarla ilerleyen dönemde sosyal bir fobi haline dönüşebilir. Bu sorun çocukların sadece görünümlerini değil, ilerleyen süreçte toplumdaki sosyal statülerini, karakterlerini ve ruh hallerini de olumsuz yönde etkilemektedir” diye konuştu.

Konunun çocuk ve çocukluk psikolojisi olunca daha da hassasiyet kazandığının altını çizen Özcan, “Çünkü bu süreçte yaşanan psikolojik yıkımı çocuk dile getiremez ve her açıdan gelişim çağındaki çocuk yetişkine nazaran çok daha derinden etkilenir. Bu konuda anne ve babalara ciddi iş düşmektedir. Kepçe kulak problemi çocuğun psikolojisini olumsuz etkileyecek raddeye gelmeden anne ve baba çocuğun tedavisi için gerekli önlemleri alması gerekmektedir” dedi.

Kepçe kulak estetiği için en uygun zaman okul öncesi çağlar olduğunu da belirten Özcan, “Zaten kulak gelişiminin yüzde 90’ı 6-7 yaş aralığında tamamlanmaktadır. Bu yaşlardan itibaren her yaş döneminde kepçe kulak estetiği uygulanabilir. Bahsettiğimiz süreçlerde uygulanması halinde, çocuklarda psikolojik sorunlara sebep olmadan tedavisi sağlanmış olur” şeklinde konuştu.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.