'Çocuklarda göz kusuru, okul başarısını etkiler'

'Çocuklarda göz kusuru, okul başarısını etkiler'

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Küçüker, “Özellikle görmeyle ilgili sağlık sorunları erken dönemde teşhis ve tedavi edilirse öğrencinin okul başarısı artar.” dedi.

Okullarda eğitim öğretimin başlaması nedeniyle açıklamalarda bulunan Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Küçüker, çocukların göz sağlığını korumanın önemine vurgu yaptı. Küçüker, “Okullar açılıyor, görmeyen çocuk öğrenemez, çocuklarımızın göz sağlığını koruyalım” ifadesini kullandı.

Eğitim alanında görme kusurlarının giderilmesi ve mutlaka periyodik olarak görme testi ve muayenesinin yapılması gerektiğine işaret eden Küçüker, “Trajikomik olan şudur ki, kırılma kusurları düzeltilemez değildir. Görme kusurları az bir masrafla restore edilebilir. Gözlük öğrencilerin ders başarısını da yükseltir. Gözlük, okuma kültürünün gelişmesini sağlar, çağdaş modern bir toplum inşa etmenin de anahtarıdır” diye konuştu.

İnsanın öğrendiklerinin yüzde 80’ini gördükleri sayesinde gözleriyle elde ettiğinin altını çizen Optisyen Küçüker, şöyle devam etti: “Görmeyen çocuk öğrenemez. Okul çağı gelişme dönemidir. Çocuklarımız bu dönemde bir yandan korunaklı yuvalarından çıkıp toplum içine girmenin yaratabileceği ruhsal ve sosyal sorunlarla bir yandan da yoğun bir öğrenme döneminin yaratabileceği stresle baş etmek zorunda kalabilirler. Öğrencinin bu süreçten başarılı bir biçimde çakabilmesinin en temel şartı sağlıklı olmasıdır. Özellikle görmeyle ve işitmeyle ilgili sağlık sorunları erken dönemde teşhis ve tedavi edilirse öğrencinin okul başarısı şansı artırır. Özellikle görmeyle ve işitmeyle ilgili sağlık sorunları erken dönemde teşhis ve tedavi edilirse öğrencinin okul başarısı şansı artar.”

Okul taramalarında sıkça rastlanan göz hastalıklarının şaşılık, kırma kusurları(miyop, hipermetrop, astigmat), göz tembelliği ve renk görme bozuklukları olduğunu kaydeden Taylan Küçüker, geç kalmadan mutlaka çocukların periyodik olarak muayene edilmesini ve bir rahatsızlık varsa tedavi edilmesinin okul başarısını artıracağına vurgu yaptı. 

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.